Woontij ontwikkelt plannen voor vervanging van Starkenburgh

Woningstichting Woontij gaat plannen ontwikkelen om Starkenburgh in Den Burg te vervangen door modernere en duurzame woningen.

Het wooncomplex, dat in mei 1971 als bejaardencomplex in gebruik werd genomen, is al een tijd verouderd waardoor er wat moet gebeuren. Woontij is volgens directeur Jan van Andel al lang aan het nadenken over de toekomst van Starkenburgh en nu gestart met de voorbereidingen. De bewoners zijn enige tijd geleden op de hoogte gebracht, zodat zij meteen vanaf de start van de plannenmakerij geïnformeerd zijn. 


Bedoeling is dat het huidige complex wordt gesloopt en dat er nieuwbouw komt. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dat niet eerder dan 2025. Woontij gaat de komende tijd eerst de woonwensen van de huidige bewoners van Starkenburgh inventariseren en er wordt een sociaal plan opgesteld. Daarin komen afspraken te staan over herhuisvesting, wisselwoningen, verhuiskostenvergoedingen, inloopspreekuren en participatie. Starkenburgh kent 41 huishoudens, veelal starters, statushouders en ouderen. 


Woontij zorgt volgens Van Andel voor vervangende huisvesting of tijdelijke huisvesting voor bewoners die terug willen keren. De bewoners zijn uitgenodigd door Woontij om zitting te nemen in een bewonerspanel dat tijdens het komende proces als klankbordgroep dient. Een paar huurders hebben zich hiervoor aangemeld. De PvdA stelde recent vragen aan het college, omdat er onder bewoners ook onrust was ontstaan over huisvesting.