Roel Buijs, kampioen in de vijfde klasse van het bandstoten.
Roel Buijs, kampioen in de vijfde klasse van het bandstoten. Foto: Marielle Aubertijn

Eerste kampioenen bij biljarten in De Hof

Roel Buijs, Sieme Jan Zijm, John Sessink en Kevin Knol zijn afgelopen weekend elk in hun klasse Texels kampioen bandstoten geworden. Dat gebeurde in dorpshuis De Hof in De Koog, waar tot en met zondag 12 februari de Texelse biljartkampioenschappen worden gehouden.

Roel Buijs werd kampioen in de vijfde klasse, gevolgd door Jan Witte en Theo Kemper, die derde werd. In de vijfde klasse moeten de spelers vijftien caramboles maken. Sieme Jan Zijm won de vierde klasse (twintig caramboles) door in de finale van Roel Riegman te winnen. Derde werd Hans Peerdeman.


De derde klasse (25 caramboles) werd gewonnen door John Sessink. Hij werd zonder puntverlies kampioen. Tweede was hier Gijs Berger en de derde plaats ging naar Paul van der Lee. In de tweede klasse (35 caramboles) was Kevin Knol heer en meester. Hij won met een gemiddelde van 2,7 al zijn partijen. Robbin Nieuwenhuis werd tweede, gevolgd door Gerard Appelman op de derde plaats. Er is geen eerste klasse bij de Texelse biljartkampioenschappen.


De vier kampioenen speelden afgelopen zondag ook al tegen elkaar voor een plaats in de finale om de Jan Zoetelief Bokaal voor het bandstoten. John Sessink won hier nipt van Sieme Jan Zijm en Kevin Knol was een maatje te groot voor Roel Buijs, waardoor Sessink en Knol tegenover elkaar staan in de finale om de Jan Zoetelief Bokaal. 


De komende week worden er 's avonds wedstrijden in het libre gespeeld en vanaf vrijdag worden er ook wedstrijden in het driebanden gespeeld. Zondag 12 februari zijn de finalewedstrijden om de Jan Zoetelief Bokaal (bandstoten), de Cor Hoogenboombokaal (libre) en de Piet de Graaf Trofee (driebanden).