Texel wint van Duinrand en blijft bovenaan op ranglijst competitie

Texel '94 heeft zondag thuis in Den Burg met 4-2 gewonnen van Duinrand uit Schoorl. De ploeg blijft daardoor eerste in de vierde klasse van het amateurvoetbal.

Texel begon voortvarend aan de wedstrijd en stond bij de rust met 3-1 voor dankzij doelpunten van Ids Grisnigt en twee keer Arjan Bakker. Na de rust had Texel verder moeten uitlopen, maar het ontbrak aan het benutten van kansen. Ids Grisnigt zorgde voor 4-1, maar Duinrand (een-na-laatste in de competitie) wist er kort voor tijd toch nog 4-2 van te maken.

Voor Texel wacht komende zondag 12 februari uit in Hippolytushoef een belangrijke zespuntenwedstrijd tegen Succes. Dat staat tweede op de ranglijst met evenveel wedstrijden als Texel, maar vijf punten minder op de ranglijst. Als Texel die wedstrijd verliest, staan de nummer één en twee nog maar twee punten bij elkaar vandaan. Als Texel de wedstrijd tegen Succes wint, heeft Texel een gat van acht punten. De ploeg heeft de ambitie om dit seizoen kampioen van de vierde klasse te worden.