Pieter Jan Eelman in duel met Volendam.
Pieter Jan Eelman in duel met Volendam. Foto: Willem Sangers

Gelijkspel Texel tegen Volendam

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben zondagavond in de TXL Sporthal onnodig punten laten liggen tegen Volendam. Het werd 2-2, maar Texel had de partij eigenlijk moeten winnen. De ploeg kwam twee keer op voorsprong dankzij doelpunten van Devin Koorn en had na de 2-1 verder moeten uitlopen, maar verzuimde nieuwe kansen te creëren. In de laatste paar minuten ging de keeper van Volendam meevoetballen en dat nekte Texel één minuut voor tijd. Volendam scoorde de gelijkmaker en het lukte Texel niet - ondanks een keeper die zijn doel verliet - om alsnog de winst naar zich toe te trekken. De ploeg blijft op de zevende plaats van de B-poule van de eredivisie staan. Het wordt nu wel zaak voor Texel om punten te gaan pakken om in de buurt van de top vier van de B-poule te komen. De volgende wedstrijd is komende zaterdagavond 11 maart, thuis in de TXL Sporthal, tegen AGOVV uit Apeldoorn, dat derde staat. Dan moet er volgens coach Martijn de Veij feller gespeeld worden.