Beroepenevent voor leerlingen derde klas

Derdejaarsleerlingen van de OSG in Den Burg brengen komende woensdagochtend een bezoek aan een zogeheten 'Beroepenevent' in Den Helder.

De bijeenkomst vindt plaats in de Dukdalf, het gebouw van de personeelsvereniging van de Koninklijke Marine vlakbij het Marinemuseum aan de Hoofdgracht in Den Helder. Tijdens het bezoek maken leerlingen uit de derde klassen kennis met verschillende organisaties uit de regio, die allerlei beroepen presenteren. Idee is dat de leerlingen in aanraking komen met beroepen waar ze wellicht later in verder willen gaan. Ze kunnen meteen zien op welke wijze het betreffende beroep dichtbij huis te doen is.

Het Beroepenevent is er voor alle derdejaars van het voortgezet onderwijs in de vier Noordkopgemeenten: Den Helder, Texel, Schagen en Hollands Kroon. Het is een initiatief van 'Op Kop', een gezamenlijk project van de Noordkopgemeenten en de provincie om een betere verbinding te krijgen tussen werkgevers in de regio en de scholen. 

In de Dukdalf zijn de komende dagen vijf beroepenpleinen waar voor alle opleidingsniveaus wat te vinden is. Thema's van de beroepenpleinen zijn 'agribusiness', 'techniek', 'horeca en recreatie' en 'zorg en welzijn'. Het vijfde beroepenplein is een dienstenplein met beroepen die niet direct aansluiten bij de vier genoemde sectoren. Donderdag van 16:30 tot 19:00 uur is voor andere leerlingen, ouders en verdere geïnteresseerden de mogelijkheid om het Beroepenevent in Den Helder te bezoeken.