AED start bijscholing

AED Netwerk Texel is begonnen met de bijscholingen voor haar vrijwilligers in reanimatie en omgang met de AED.

De bijscholingen lagen stil sinds het uitbreken van corona in 2020, waardoor de landelijke organisatie HartslagNu eind vorig jaar afscheid nam van een hoop vrijwilligers die zich nooit hadden gemeld bij hulpverleningen en ook geen bijscholing hadden gevolgd. AED Netwerk was vorig jaar aanvankelijk bezig drie nieuwe instructeurs op te leiden (Lia Stienstra, Monique Pronk en Hans Peerdeman) en is nu weer begonnen met de bijscholingen (samen met Marcel Verbeek).


De komende oefenavonden zijn op dinsdag 21 februari, dinsdag 28 februari en donderdag 2 maart in Den Burg. Op donderdag 9 maart is er van 18:30 tot 21:00 uur een oefenavond in dorpshuis De Waldhoorn Den Hoorn. De vrijwilligers van het AED Netwerk op Texel hebben allemaal een brief gehad waarin de tijden en de locaties staan vermeld.


Vrijwilligers moeten eens per jaar training volgen om de geldigheid van hun certificaat te behouden. Vrijwilligers waarvan het certificaat niet is verlopen, maar die extra willen oefenen om meer zekerheid te krijgen voor een echte reanimatieoproep, zijn volgens Betsie Verhoeven van het AED Netwerk ook welkom.