Rondewinst voor Van der Veen en Vlaming

Lieuwe van der Veen en John Vlaming winnen de vierde speelronde van het Texels kampioenschap klaverjassen. Hans Westdorp en Roel de Zwart blijven aan de leiding in het klassement, maar de beslissing valt pas in de laatste speelronde. 

Vlaming en Van der Veen begonnen sterk met 2.161 punten. De spelletjes daarna waren min of meer modaal. De 6.828 punten waren voldoende voor de rondewinst. Vlaming en Van der Veen blijven tweede in het klassement. Rosa Harbers en Hetty Westerink deden goede zaken door de tweede plaats te halen met 6.652 punten. Het gemiddelde was met 6.179 punten niet sensationeel. Er werden 28 marsen gespeeld en dat is dan weer ruim boven het gemiddelde.

Top 3

Het kampioenschap zal worden beslist in de laatste speelronde. Westdorp en De Zwart leiden met een voorsprong van 244 punten op Van der Veen en Vlaming. Erik Boogaard/Roanld Eelman (3e op 1.051 punten), Rosa Harbers/Hetty Westerink (4e op 1.258 punten) en Bas Tromp/Frans Stark (5e op 1.436 punten) hebben ook nog uitzicht op een top drie-notering.

Klaverjascompetitie

Lieuwe van der Veen en Carlo Bos zijn de nieuwe koplopers na de winst in de dertiende speelronde van de klaverjascompetitie. De verschillen blijven echter erg klein: het blijft spannend. Na de machtsgreep van Vlaming en Geus vorige week nemen Van der Veen en Bos alweer het roer over. Zij begonnen overweldigend aan deze ronde met scores van 2.244 en 2.259. Uiteindelijk bleef de teller staan op 7.191 punten. Ruim voldoende voor de rondewinst én voldoende voor de eerste plaats in het algemeen klassement.

Spannend

Het gemiddelde was met 6.214 punten goed. Het aantal marsen was met 25 ook meer dan gemiddeld. In het algemeen klassement blijft het spannend: Van der Veen en Bos leiden nu de dans met een voorsprong van 472 punten op Vlaming/Geus. Kort daarachter staan Bas Tromp en Frans Stark met een achterstand van 549 punten derde. Daarachter zijn de verschillen wat groter, maar Fenny Caspers/Bart Weijdt (4e op 1.724 punten) en Rosa Harbers/Chris Schraag (5e op 1.992 punten) staan klaar op elke fout van de top drie af te straffen en hebben nog alle kans op een hogere notering.