Toekomst brug Kogerstrand op agenda van de politiek

Wie is verantwoordelijk voor de brug die tot voor kort over camping Kogerstrand lag en wie moet opdraaien voor de kosten van een nieuwe brug? Dat onderwerp staat woensdagavond op de agenda van de raadscommissie, op verzoek van Hart voor Texel. 

In een brief van Iwan Groothuis, directeur van De Krim (waar de camping onderdeel van is), wordt uitgelegd waarom de vorige brug afgelopen najaar is verwijderd: "Deze brug was na 26 jaar gebruik aan het einde van haar levensduur gekomen en langer openhouden zou de veiligheid in gevaar brengen."


De Krim stelt geen eigenaar te zijn van de brug die over de camping leidt, maar niet door de campinggasten wordt gebruikt. Overigens was voorganger RST initiatiefnemer en bekostiger van de aanleg. De gemeente stelt dat De Krim wel degelijk eigenaar is, maar officiĆ«le documenten zijn er niet of zijn tot op heden onvindbaar. Op dit moment kan bestemmingsverkeer via een noodweg over de camping het strand bereiken. De weg is bereikbaar via de ingang van de camping. Door middel van kentekenherkenning wordt volgens De Krim automatisch toegang verleend voor bestemmingsverkeer en tijdens de winter heeft dit goed gefunctioneerd. 


De Krim hoopt dat de tijdelijke oplossing tijd geeft om een structurele oplossing uit te werken in de vorm van een weg of een brug. De Krim is van mening dat het initiatief moet komen van partijen als Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat als grondeigenaar en de gemeente als verantwoordelijke voor openbare wegen.