Kennismaken met de computer.
Kennismaken met de computer. Foto: Bibliotheek Texel

Computercursus bieb

Steeds meer zaken moeten via computer en internet geregeld worden. Zoals bankzaken, de belastingaangifte, werk zoeken of spullen kopen. Daarom biedt de bibliotheek een cursus aan voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met de computer.

Onderwerpen die in deze cursus aan bod komen, zijn onder meer de computer aan- en uitzetten, inloggen, typen, de basis van het e-mailen en het gebruik van internet. 


Allemaal vaardigheden die van belang zijn om met de computer te kunnen werken. Op filmpjes wordt getoond hoe het werkt en daarna kan men zelf in de praktijk gaan oefenen. Afhankelijk van de ervaring van de deelnemer wordt gekeken op welk niveau ingestapt kan worden.


De cursus wordt gegeven op computers van de bibliotheek (aan de Drijverstraat in Den Burg), maar een eigen laptop of tablet meenemen om te oefenen kan ook. Het is mogelijk om een koptelefoon van de bibliotheek gebruiken of eigen oortjes mee te nemen.


De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op maandagochtend van 10:30 tot 12: 0 uur. De data zijn 13, 20 en 27 februari en 6, 13 en 20 maart. Deelname aan de computercursus is gratis. 


Inschrijven kan via kopgroepbibliotheken.nl of door een melding te doen aan de balie van de bibliotheek.