Texel wint maar verliest ook grip

Texel'94 is het tweede deel van de vierde klasse in het amateurvoetbal zondag begonnen met een 1-3 overwinning op Sint Boys in Sint Maarten.

Texel begon in eerste instantie voortvarend aan de wedstrijd met drie goals in het eerste half uur, maar daarna begon de machine te haperen. Het was Sint Boys dat het laatste deel van de eerste helft de dienst uitmaakte in het veld en scoorde. De ploegen gingen daardoor met 1-3 de rust in.

Bij Texel, dat de ambitie heeft om kampioen te worden, werd de tijd in de kleedkamer gebruikt om even duidelijk tegen elkaar te zijn. Het moest beter en de ploeg had het ook in zich om beter te voetballen. Texel was - op uitzondering van de nog niet fitte Yorgo Helleman - op volle sterkte met de selectie.

De ploeg trad met de beste intenties aan voor de tweede helft, maar constateerde dat het nog even niet wilde. Van beide kanten werd niet gescoord, waardoor het 1-3 bleef. De Texelse doelpunten werden gemaakt door Ids Grisnigt, Arjen Bakker en Ralph Beumkes.

Texel staat nu - met elf wedstrijden gespeeld - op de eerste plaats op de ranglijst, met vijf punten meer dan de nummer twee (Succes) en zeven punten meer dan de nummer drie (Egmondia). Komende zondag (5 februari) speelt Texel'94 thuis tegen Duinrand S, dat een-na-laatste op de ranglijst staat.