Texel in actie tegen Eindhoven.
Texel in actie tegen Eindhoven. Foto: Willem Sangers

Texel verliest van ZVV Eindhoven

Texel Futsal heeft zaterdagavond met 1-4 verloren van ZVV Eindhoven in de TXL sporthal in Den Burg. Texel staat nu eennalaatste in de B-poule van de eredivisie.

De thuisploeg had zich voorgenomen te winnen, maar zat geen moment lekker in de wedstrijd. Er werd wel arbeid verricht in het veld, maar dat leidde niet tot kansen. Eindhoven scoorde wel en kwam vlak voor rust tot 0-2.

Na de rust maakte Ralph Slik 2-1, maar daarna werd het onrustig in het veld. Eindhoven had een paar fouten gemaakt, waardoor Texel een tienmetertrap in beeld zag komen als Eindhoven nog een paar fouten zou begaan. Texel begon daardoor zelf echter onzorgvuldiger en minder geconcentreerd te spelen. Eindhoven liep verder uit en Texel verzuimde even later een toegekende tienmetertrap om te zetten in een doelpunt. Vlak voor het eindsignaal werd de eindstand 1-4.

Texel heeft nu de eerste twee wedstrijden in de B-poule met verlies afgesloten. Er volgen nog twaalf wedstrijden waardoor er vooralsnog geen man overboord is, maar het is voor Texel wel zaak de komende wedstrijden met winst af te sluiten met het doel bij de bovenste vier in de B-poule te eindigen. De onderste vier degraderen of moeten nacompetitie spelen voor behoud in de eredivisie.