Droom dit, met links Roos Tijssen.
Droom dit, met links Roos Tijssen.

Band Roos Tijssen in De Toegift

‘Droom dit', een band van studenten aan popacademie ArtEZ in Enschede, treedt op zaterdag 4 februari op in De Toegift in Den Hoorn. De Texelse Roos Tijssen speelt in de formatie synthesizer en doet backing vocals. In het voorprogramma ‘Jongentje van Vlees' - spoken word hiphop; de afsluiting is in handen van de Texelse DJ-formatie ‘Loesoe Boys' (Bence Tijssen en Mees Keijning).

De 21-jarige Roos uit Den Burg, dochter van Lucas Tijssen en Mariëlle Driehuis, zit momenteel in het derde jaar van haar studie in de richting zang. De formatie ‘Droom dit’, bestaande uit zes studenten van ArtEZ, speelt inmiddels bijna een jaar samen, sinds maart 2022. Volgens initiatiefnemer, mede-student en singer-songwriter Sam de Laat kan het publiek zich voorbereiden op Nederlandstalige, experimentele pop, met autobiografische teksten, elektronische geluiden van synthesizers en drumcomputers: “Hard, ongemakkelijk, het komt dichtbij.”


‘Droom dit' brengt komende zomer een EP met zes stukken uit. Vooruitlopend daarop worden twee singles uitgebracht. Uiteraard wordt in De Toegift een tipje van de sluier van dit album opgelicht.


Roos werkte in haar middelbareschooltijd bij De Toegift. "Daar zong ik op het terras. Zodoende leek het me een leuk idee om, als we op Texel zouden spelen, daar op het podium te staan. We spelen in alle ‘thuisplaatsen' van de bandleden één keer.” De afgelopen periode heeft Droom dit al aardig wat podiumervaring opgedaan: "We speelden bij Eurosonic Noorderslag in De Drie Gezusters, in Pand P in Eindhoven, in poppodium Metropool in Enschede en in poppodium Burgerweeshuis in Deventer. Van het Burgerweeshuis hebben we, als één van drie acts, de ‘Burgerbeurs' gekregen: we worden via het poppodium gemanaged en krijgen een talentontwikkelings-beurs.”


De Toegift schrijft: “Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar 'Droom Dit' in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. (...) Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam wegebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd. Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, heeft 'Droom Dit' een herkenbaar karakter ontwikkeld binnen de hedendaagse Nederpop. De shows en de muziek dwingen het publiek zichzelf net zo te verliezen als de band dat op het podium doet. Het verzoek is; dans, schreeuw, zing en droom mee met 'Droom dit'.


Het optreden in De Toegift begint om 20:30 uur. Een kaartje kost €12,50. Tickets via detoegift.com.