Sofie Gråbøl (The Killing) speelt de hoofdrol in de Deense kaskraker Rose.
Sofie Gråbøl (The Killing) speelt de hoofdrol in de Deense kaskraker Rose. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Tatta’s en Deense film Rose in bioscoop

Algemeen

In Cinema Texel is de Nederlandse film Tatta’s te zien met onder andere Leo Alkemade en Leonie ter Braak. Op dinsdagmiddag is in de Film Club Seniorenvoorstelling het Deense box-office succes ‘Rose’ te zien. 

De Tatta’s


Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw Laura, dochter Jessica en zoon Daan verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.

Rose 


Op dinsdagmiddag is in de Film Club Seniorenvoorstelling het Deense box-office succes ‘Rose’ te zien. In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man haar zus Inger mee op een busreis naar Parijs. Ellen is schizofreen en woont in een inrichting. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie en in Parijs blijkt ze een verborgen agenda te hebben. Ze betrekt iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een memorabele reis. Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. 

Het volledige filmoverzicht