Kopwerk neemt

Sterrekijker over

Kinderopvang De Pepermolen, en de daarmee overkoepelende stichting Kopwerk, heeft per 2023 kinderdagverblijf ’t Sterrekind en BSO De Sterrekijker – voorheen een VOF – in Den Burg overgenomen.

Jan Bot van Kopwerk laat in een brief aan ouders weten dat overname noodzakelijke was om de continuïteit te waarborgen. “En vooral om een opvang te blijven verzorgen en verder te ontwikkelen die uitgaat van hoofd, hart en handen. De ambitie van Kopwerk daarbij is om voor elk kind een sterke doorgaande lijn tussen opvang en onderwijs te realiseren.”


Bekende gezichten bij de antroposofische peutergroep en BSO zijn Meta Maas en Tessa Drijver. “In de nieuwe situatie blijven zij gewoon hun werk met de groepen uitvoeren en daar zijn we heel content mee. Met veel energie en zin hebben alle betrokkenen gewerkt om deze stap te kunnen realiseren. We blijven die energie en zin samen inzetten om onze kinderopvang tot verdere bloei te brengen.”


Meta Maas: "We zijn blij met deze ontwikkeling: onder de vleugels van Kopwerk gaan we steviger verder. Voor de kinderen verandert er niets; voor de ouders zijn er alleen administratief veranderingen." De administratieve taken en de aansturing worden belegd bij Floor Daemen, schoolleider van De Vliekotter en De Pepermolen in Oosterend, en Noortje Veekens. “Zij hebben de nodige kennis en ervaring.”