Afbeelding
Foto: Organisatie Jaap de Graaf Bokaal

Zes menners bij Jaap de Graaf

Zes menners verschenen aan de start van de derde wedstrijd om de Jaap de Graafbokaal in manege Akenburg aan de Akenbuurt bij Den Burg.

Er werd dressuur en vaardigheid gereden, bij beide onderdelen waren winstpunten te pakken. Bij de enkelspannen wist Kim Witte bij de eerste proef de winst te pakken met 183,5 punt. In de tweede proef ging Linda Drijver er met de winst vandoor. Zij reed 191 punten bij elkaar. Bij de tweespannen wist Marga Zandstra beide proeven winnend af te sluiten met 186 en 188,5 punt. Marleen Bergamin startte buiten mededingen in de dressuur, maar reed volgens de organisatie een hele mooie proef met 195,5 punten.


Bij de vaardigheid waren er ook winstpunten te behalen. Hiervoor werd volgens de organisatie een officiƫle parcoursbouwer voor de vaardigheid naar Texel gehaald. De bouwer had een "uitdagende en toch, op het oog, pittige kegelproef neergezet." Alle deelnemers reden twee rondes. Wie na de eerste basisronde (poort 1 t/15) foutloos was, mocht een barrage rijden. "De barrage bestond uit acht poorten, waarvan de nummers vooraf bekend waren, zodat de deelnemers het barrageparcours ook makkelijk konden verkennen."


Op dit front was Marleen Bergamin bij de enkelspannen tweemaal het snelst en foutloos. Bij de tweespannen was Maudy de Lugt het snelste. "Alle deelnemers die via KNHS startten, hebben weer een aantal winstpunten bij kunnen schrijven." Voor de dagprijs deed Marleen eveneens goede zaken. Zij pakte de dagoverwinning, gevolgd door Marga Zandstra en Nanny van der Berg. 


De tussenstand in de Jaap de Graafbokaal na drie wedstrijd: Marleen Bergamin op de eerste plaats, Kim Witte op de tweede plaats en Marga Zandstra op de derde plaats. De competitie bestaat uit vijf wedstrijden (plus de finale) die gereden moeten worden om mee te dingen voor het eindklassement. "Als je alle wedstrijden meerijdt, dan heb je nog een wegstreepwedstrijd. Dat houdt in dat het slechtste resultaat, in zowel de dressuur als vaardigheid, wegvalt. Hierdoor is de kans aanwezig dat het klassement nog wel een aantal keer wordt geschud." De vierde wedstrijd om de Jaap de Graafbokaal is op zondag 12 februari, dan wordt de indoormarathon verreden.