Ziekenhuis maakt podcast met patiënt

De Noordwest Ziekenhuisgroep, waar de ziekenhuizen in Den Helder en Alkmaar onder vallen, heeft onder de naam 'Naast Noordwest' een podcast van tien afleveringen gemaakt waarin zorgprofessionals en patiënten met elkaar in gesprek gaan. 

Dat heeft volgens de Noordwest Ziekenhuisgroep geleid tot een serie unieke en indrukwekkende verhalen over momenten en gebeurtenissen die de professionals en de patiënten samen beleefd hebben en die hun relatie kleur hebben gegeven. "De podcast is zowel voor zorgprofessionals en patiënten als algemeen publiek bedoeld. Elke aflevering geeft een andere blik op hoe belangrijk de interactie tussen professional en patiënt is en laat zien welk inzicht zij elkaar geven en wat dat voor hen persoonlijk betekent in hun proces of perspectief."

Volgens de ziekenhuisgroep is sprake van oprechte, ontroerende, mooie en soms ook heftige afleveringen. Zo gaat bijvoorbeeld ex IC-patiënt - die het na zijn IC-opname fysiek én mentaal moeilijk heeft - met een IC-verpleegkundige terug naar de plek waar hij gelegen heeft. Er is ook sprake van een gynaecoloog en een patiënte die het ondanks haar zware autisme en PTSS aandurfde om met de gynaecoloog te gaan praten. Ze bouwden een bijzondere vriendschap op. "De verhalen laten daarmee zien hoe waardevol de band kan zijn tussen patiënt en zorgprofessional." 'Naast Noordwest' is te beluisteren op alle populaire podcastplatformen, zoals Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify of de website van de Noordwest Ziekenhuisgroep.