Afbeelding
Foto: Gemeente Texel

Persoonlijk kennismaken met de Texelse politiek

Met het initiatief ‘Gast van de gemeenteraad’ wil de gemeente inwoners van dichtbij kennis laten maken met de Texelse politiek. Wie zich aanmeldt, ontmoet als 'VIP' de leden van de raadscommissies en ziet van dichtbij hoe besluiten op Texel genomen worden. "De raads- en commissieleden vertellen u graag persoonlijk over het werk van de gemeenteraad", meldt de gemeente. "U kunt ze alles vragen: Hoe komt een besluit tot stand? Hoe worden belangen gewogen? Hoe gaat een raadslid om met het feit dat elk besluit gevolgen heeft en dat er altijd wel iemand ontevreden is, wat er ook wordt besloten?"

De kennismaking bestaat uit twee bijeenkomsten: het bijwonen van de commissievergadering en de raadsvergadering. "In een raadscommissie worden ideeën uitgewisseld, insprekers beluisterd en gedachten over een onderwerp geuit. Voor aanvang krijgt u uitleg over het dagelijks werk van de raad, de commissie en het college. Tijdens de raadsvergadering, twee weken later, nemen de raadsleden onder voorzitterschap van de burgemeester, de besluiten voor Texel."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij raadsgriffier Marit de Porto, via tel. 06-48137428 of e-mail: griffie@texel.nl.