Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Lutz Lohse wint crossloop

Lutz Lohse uit Den Burg is zondag winnaar geworden van de langste afstand bij de zevende wintercrossloop in De Dennen. Hessel Arensman werd tweede. Er werden verschillende persoonlijke records gelopen.

De wielervereniging hield een toertocht tegelijk met de crossloop van AVT. Gelukkig is er een goede communicatie tussen beide verenigingen, zodat er op de kruisende punten extra posten gezet waren. Iedereen heeft zijn sport op een veilige manier kunnen beoefenen. De langste afstand (8 kilometer) werd gewonnen door Lutz Lohse uit Den Burg. Hij liep prachtig constant naar de 33:17 minuten. Hessel Arensman - net terug van een blessure - was tevreden met zijn 35:01. Derde werd Sjoerd Groeskamp uit Den Hoorn in 37:39. De 5,4 kilometer werd gewonnen door Sander Legierse in 22:15, een mooie tijd waar hij duidelijk blij mee was. “Dit tempo had ik niet drie ronden kunnen volhouden. Maar dat weet ik dan ook weer.” Hij werd met recht op de voet gevolgd door Josien Scheepens uit Leiden, zij werd eerste bij de dames in 22:20 minuten. Er valt een nieuw persoonlijk record te melden voor Sven Pont, hij liep veertig seconden sneller dan de vorige keer en scoorde 29.42 minuten. 

De 2.680 meterloop werd gewonnen door Pieter Dogger uit Den Burg in een nieuwe persoonlijke toptijd 10.50 min. Sienna van Arkel uit Hilversum was snelste dame in 15:25. Negen jeugdatleten kwamen aan de start van de 1.000 meter. Het was wederom Douke Wajer uit Den Helder die aan het langste eind trok in 3:55 minuten. Zijn zusje Mijs was het snelste meisje in 4:46. Tweede bij de meisjes was Marith Kieft in 5:02 en derde werd Steffie Legierse, beiden uit Den Burg, in 7:26. Bij de jongens was Leroy Kieft uit Den Burg de tweede die over de meet kwam, hij deed dit in 5:19; Desmond Havermans van ’t Horntje werd derde in 5:50 minuten. 


De volledige uitslag is te vinden op avtexel.nl, de volgende crossloop is op zondag 12 februari.