Afbeelding
Foto:

@txl

Lokaal


Ik ben van de bol.com-generatie. Dat online bestellen is toch wel echt een uitvinding voor moeders met meerdere kinderen. Nou ja, ook al heb je één kind of geen kinderen, het is toch wel makkelijk. Tijdens het broodje eten even snel je bestelling er doorheen. Of als je de kinderen naar bed brengt en er dan nét achter komt dat je bijna de laatste luier pakt – internet is de redding. Meestal is vóór 0:00 uur ’s nachts besteld, de volgende dag in huis. Wordt thuis gebracht, dus geen gesleep in de auto. Ja, er zitten heel wat voordelen aan. 

De oudere generatie is over het algemeen nog wel van het lokaal winkelen. De lokale ondernemer hou je in ere; en eigenlijk is dat ook zo. En laat Texel natuurlijk ook genoeg mooie winkels en producten hebben. Thuis zijn wij toch echte vleeseters. We zijn gek op een bord met lekker eten en een goede wijn. Ik heb enorm veel geluk dat Chris goed kan koken, en dat ook graag doet. Hij probeert ook veel gerechten na te maken als we uiteten zijn geweest, het is altijd wel echt een feest op mijn bord. Qua vlees vinden we een eerlijk(er) verhaal erachter ook dan steeds belangrijker worden - en je proeft het ook. Vlees bij onze slagers smaakt veel lekkerder. Ik kan begrijpen dat mensen met een kleinere portemonnee dat misschien minder snel kunnen betalen. Nu vind ik wel dat er ook meer vlees in een portie van de slager zit, dan van de supermarkt. Je kunt er gerust een paar dagen van eten (helemaal als je naar de hoeveelheid vlees die je nodig hebt kijkt). 

Ik probeer nu toch sneller even te kijken of een product ook op Texel wordt verkocht. Soms kost het dan wel meer tijd, maar het is wel wat waard. Helemaal als je een cadeautje moet kopen; bol.com pakt het niet zo mooi in als de meeste winkels. Die luiers blijf ik wel online bestellen. Alleen al om het feit dat hoe meer je koopt, hoe goedkoper je uit bent. En aangezien hier in luiers ook massaproductie wordt gedraaid...


Emily Westdorp