Een blije Denise op het podium na de prijsuitreiking.
Een blije Denise op het podium na de prijsuitreiking. Foto: Johan 'd Hondt

Denise pakt winst in Zonnebeke

Denise Betsema heeft zaterdagmiddag in het Belgische Zonnebeke de Kasteelcross gewonnen.

De Texelse eindigde met een voorsprong van 1 minuut en 15 seconden op Marion Norbert-Riberolle, die tweede werd. Derde was de Amerikaanse Austin Killips, een transvrouw met een officiële licentie van de UCI om bij de vrouwen te crossen. Het was tweede overwinning van Denise dit seizoen in het veldrijden na de eerdere overwinning in Ruddervoorde eind oktober 2022. Ze liet na afloop voor de Belgische televisie weten dat het goed voelde om weer eens een keer te winnen.


De Kasteelcross was een veldwedstrijd zonder Fem van Empel, Puck Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado, die momenteel de meeste veldwedstrijden winnen. Ook diverse andere Nederlandse veldrijdsters waren afwezig in Zonnebeke. Zij deden zondag mee aan de wereldbekerwedstrijd in het Spaanse Benidorm, waar Denise ontbrak. 


Zij richt zich momenteel op de klassementen van de Superprestige en de X20 Trofee. Ze heeft de wereldbeker (waar ze zesde staat in het tussenklassement) minder prioriteit gegeven, waardoor ze dit weekend voor de Kasteelcross in Zonnebeke koos. De blik van Denise is ook gericht op het WK veldrijden, dat zaterdag 4 en zondag 5 februari in het Brabantse Hoogerheide wordt gehouden. Ze hoopt daar een podiumplaats te pakken. Denise kampte de afgelopen tijd met een paar een benen dat niet altijd wilde, maar werd bij het NK in Zaltbommel op zware en modderige parcours vierde en een dag later derde bij een veldwedstrijd in het Belgische Otegem. De Kasteelcross is een veldwedstrijd die op zichzelf staat en verder niet meetelt voor één van de klassementen.