Afbeelding
Foto: Job Schepers

Klaverjassen: Geus en Vlaming halen in

John Vlaming en Eric Jan Geus zijn bezig met een indrukwekkende inhaalrace. Na de tweede achtereenvolgende rondewinst staan de meervoudig clubkampioenen nu, na de elfde klaverjasronde, op de vijfde plaats. Bas Tromp en Frans Stark blijven aan de leiding in het algemeen klassement. 


Vlaming en Geus lijken definitief een streep gezet te hebben onder hun horror-start van dit seizoen. De heren boekten hun tweede achtereenvolgende rondewinst, al waren de cijfers met 7.170 punten minder sensationeel dan vorige week. Dat kwam door een kleine inzinking in het derde spel. De andere scores waren tussen 1.700 en ruim 2.000 punten prima. Vlaming en Geus stijgen van zeven naar vijf en beginnen de top in zicht te krijgen. 


Chris Schraag deed met invaller Erik Boogaard uitstekende zaken door de tweede plaats te pakken. Ook zij hadden een kleine dip in (toevallig) het derde spelletje. Zij haalden 7.083 punten en blijven op de vierde plaats in het algemeen klassement. 


Theo Stoelinga en Jos Veeger haalden de derde plaats en daar zullen zij na een beroerde start van 1.367 en 1.196 nooit meer op gerekend hebben. De heren stroopten de mouwen echter op en eindigden met 2.157 en 1.944 punten. Daardoor werden toch nog 6.664 punten binnengehaald. Stoelinga en Veeger boekten een plaatsje winst en staan nu zevende. 


Lieuwe van der Veen en Carlo Bos deden goede zaken in het algemeen klassement door vierde te worden. Zij haalden 6.626 punten en heroverden daarmee de tweede plaats in het klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan werden vijfde met 6.383 punten. Ook zij winnen een plaatsje en staan nu negende.


Het gemiddelde was prima met 6.232 punten het beste tot nu toe in dit seizoen. Ook het aantal marsen zat met 25 stuks op een goed niveau.


In het algemeen klassement leiden Tromp en Stark nog steeds, maar zij zien Van der Veen en Bos (op 513 punten) met rasse schreden naderen. Fenny Caspers en Bart Weijdt moesten terrein prijsgeven en kijken nu tegen een achterstand aan van 1.518 punten.