Eric van Hoof en Samantha Ronckers zijn de nieuwe eigenaren van Hart van Texel.
Eric van Hoof en Samantha Ronckers zijn de nieuwe eigenaren van Hart van Texel. Foto: Eva Groot

Nieuwe eigenaren voor Hart van Texel in centrum van Den Burg

Algemeen

Hart van Texel op de kruising Zwaanstraat/Gravenstraat in Den Burg heeft nieuwe eigenaren: Samantha Ronckers (38) en Eric van Hoof (54). Per januari nam het stel de zaak over van Niek Zuidhoff en Anita Muilwijk. Hun visie is duidelijk en de eerste reacties zijn positief: “Hetzelfde statige pand, dezelfde gemoedelijke sfeer, maar met onze eigen draai: een kleine kaart, lokaal eten en aandacht voor de gasten.”

Samantha en Eric zijn oorspronkelijk afkomstig uit Amsterdam, maar verhuisden beiden al jong naar Texel. Samantha werkte de afgelopen zes jaar in Het Cafeetje in Oosterend; Eric staat al veertig jaar lang in diverse keukens op het eiland, waarvan de laatste tijd in De Kastanjeboom. Een eigen zaak was voor beiden een wens, maar kwam niet eerder op hun pad.

“Eric en ik zijn al lange tijd vrienden met een hart voor de horeca en hebben het er zodoende wel eens over gehad om samen een restaurant te beginnen”, vertelt Samantha. “Afgelopen najaar sloeg Eric de krant open en zag hij dat Hart van Texel ter overname stond. Hij stuurde de advertentie naar me door: ‘Zullen we?’. We besloten onze kansen te verkennen en het bleek mogelijk. In oktober h..