Reality-serie over Texel in de maak

Productiehuis Tuvalu Media in Amsterdam werkt aan een nieuwe reality-serie waarin Texelaars gevolgd gaan worden.

Dat heeft het productiehuis, dat meerdere tv-programma's maakt, laten weten. Volgens woordvoerder Enrico van Veenendaal is het nieuwe programma te vergelijken met reality-series als ‘Urk’ en ‘Boeren, Bijbels en Beauties’ over Spakenburg dat werd uitgezonden op SBS6. 


Tuvalu Media is voor de nieuwe serie op zoek bijzondere, unieke en authentieke bewoners. Van Veenendaal: "In deze serie volgen we verschillende eilandbewoners in hun dagelijkse leven: van het huishouden en werkzaamheden tot aan bijzonder uitjes en de viering van bijvoorbeeld Ouwe Sunderklaas." Als voorbeelden worden bakkers, dokters, schapenhouders, garnalenvissers, kroegeigenaren, kappers en kunstenaars genoemd. Volgens Van Veenendaal zijn er inmiddels de nodige reacties binnengekomen op oproepen die rondgingen op de social media. Tuvalu Media is nog specifiek op zoek naar een groot gezin met zes kinderen of meer op het eiland. De contacten voor de beoogde nieuwe serie lopen via enrico.vanveenendaal@tuvalu.nl.


Tuvalu Media is onder meer de producent van de televisieprogramma's 'Het Verhaal van Nederland', 'Kamp van Koningsbrugge', 'Maestro', 'Brugklas' en DNA Onbekend'. Het genoemde programma over Urk is een reality-serie die al een paar jaar loopt en een inkijkje geeft in het dagelijks leven van een aantal bewoners van het voormalig eiland in de Zuiderzee. In 'Boeren, bijbels en beauties' wordt een beeld geschetst van Spakenburg als dorp van boeren en marktkoopmannen en van zeer gelovigen tot iets minder gedisciplineerde kerkgangers. "Het leven van een aantal uitgesproken en hardwerkende inwoners wordt vastgelegd." Wanneer de reality-serie over Texel op TV moet komen, is nog niet te zeggen.