Snertloop met snertweer.
Snertloop met snertweer. Foto: Willem Sangers

Snertloop in dubbel opzicht

De jaarlijkse Snertloop van de Texelse Roparunners deed haar naam afgelopen zaterdag extra eer aan. Het was met recht snertweer, maar ondanks de storm en de regen kwamen er 60 deelnemers op af die de weergoden trotseerden. 


De hardlopers werden begeleid door een 'voorloper' van het team die de route wist en konden kiezen uit een afstand van 6, 10 of 15 kilometer. De wandelaars liepen een route van 6 kilometer. Na afloop konden de hardlopers en wandelaars zich in het SluftercafĂ© opwarmen met een dampende kom warme snert, die voor alle deelnemers klaarstond. Tijdens deze 'nazit' werden er nog wat doosjes chocolade van De Muy verkocht en werden er een paar spontane donaties gedaan, zodat de uiteindelijke opbrengst van de dag €450,- bedroeg. 


De Roparunners hebben voor de komende maanden weer diverse acties op de agenda staan om geld op te halen voor de Roparun, die tijdens Pinksteren plaatsvindt. In maart en april worden in verschillende dorpen weer tuinplanten verkocht en ook de Vis- en Patatloop op tweede paasdag, de Hemelvaartloop en de Roparun Estafetteloop (7 mei) staan weer in de planning. Kijk voor meer informatie op www.roparuntexel.nl. 

Afbeelding