Begroeten van het publiek.
Begroeten van het publiek. Foto: Job Schepers

Winterkeuring voorziet in behoefte

"Een tip: als je rammen op de foto zet, is het verstandig een laag standpunt in te nemen. Dan komen ze het best tot hun recht."

Carlo Veeger is graag bereid om de verslaggever ter plaatse van tips te voorzien bij het vastleggen van de Winterkeuring, die zaterdag gehouden werd bij de Eagles Range. De Texelaar verhuisde afgelopen jaar naar Drenthe, maar twijfelde niet toen hij gevraagd werd om aan te blijven als spreekstalmeester bij de Winterkeuring. "Daar zei ik graag ja tegen. Dit is zo gezellig. Het is mooi om te zien dat er ook zoveel jeugd was. Het is voor de achterban heel belangrijk dat dit evenement blijft bestaan. Ik maak er maar direct een uitje van."


Tijdens de 24ste editie werden in totaal 69 dieren in de ring gebracht door dertien fokkers. De rammen en ooien werden gekeurd door een vakkundige jury, die bestond Pieter Jan Groot en Erik Norel. De sfeer zat er niet alleen bij de deelnemers en de jury goed in, ook de bezoekers hebben het uitstekend naar hun zin gehad. Dat kwam niet in de laatste plaats door de kwaliteit van de catering: de erwtensoep was van een dermate hoge kwaliteit, dat mening eetcafĂ© er jaloers op zou zijn. 


De weersomstandigheden buiten waren bar, maar daar had men in de manege geen last van. De fokkers zelf hadden het bovendien te druk om zich daar zorgen over te maken. Tot op het laatste moment werden de dieren nog even opgepoetst om tiptop in de ring te verschijnen. De uitslagen van de keuring waren bij het ter perse gaan van deze krant nog niet binnen en volgen op een later moment. Het evenement is volgens de organisatie bijzonder prettig verlopen.