Alzheimer Café op dinsdag 31 januari

Het Alzheimer Café houdt dinsdagavond 31 januari vanaf 19:30 uur een bijeenkomst in De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg.

Reinalda Slagter, casemanager van Geriant, behandelt deze keer problemen waar de naasten van mensen met dementie mee te maken kunnen krijgen. "Zorgen voor iemand met dementie is een bijzondere taak. Er komt veel op je af en vaak sta je er alleen voor. Dementie is als een dief op kousenvoeten. Telkens wordt er iets afgepakt en dat maakt de zorg zwaar voor je naaste, maar ook voor jezelf."


Aan de hand van twee filmfragmenten komt tijdens de bijeenkomst een aantal dilemma’s aan bod waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen. "Hoe ga ik om met de veranderende werkelijkheid? Hoe kun je goed voor jezelf zorgen als mantelzorger, hoe blijf ik overeind? Moet ik altijd eerlijk zijn? Mag ik mijn naaste verbeteren? Ik wil niets achter zijn/haar rug om doen? Hoe laat ik mijn naaste in zijn/haar waarde en geef ik optimale vrijheid en regie? Mag ik boos zijn op mijn naaste met dementie? Kan ik nee zeggen? Hoe ga ik om met schuldgevoel? Deze en andere vragen komen allemaal aan de orde."


De toegang tot de nieuwe bijeenkomst in De Buureton is gratis, aanmelden is niet nodig. Volgens de organisatie is in een aantal publicaties foutief de datum van 24 januari vermeld. Om misverstanden te voorkomen: het nieuwe Alzheimer Café is op dinsdagavond 31 januari.