Zanger Edwin Jonker is zaterdag 21 januari in de RK-kerk.
Zanger Edwin Jonker is zaterdag 21 januari in de RK-kerk. Foto: Otto van den Toorn

Optreden Where Gospel Meets Soul in RK-kerk in Den Burg

In de Johannes de Doper kerk in Den Burg vindt zaterdag 21 januari een optreden plaats van projectkoor 'Where Gospel Meets Soul'.

Een groep Texelse zangers en zangeressen - die samen het projectkoor vormen - solist Edwin Jonker en een aantal musici geven die middag twee optredens in het rooms-katholieke kerkgebouw aan de Molenstraat. Daarbij wordt soul- en gospelmuziek ten gehore gebracht. De deelnemers zijn inmiddels een paar maanden met elkaar aan het repeteren om op 21 januari goed voor de dag te komen. 


Dat gebeurt onder leiding van zangeres en pianist Judith Wognum. Zij verzorgde in de loop der jaren meerdere optredens op het eiland en was ook zangcoach voor de deelnemers aan festival Overstag dat in maart 2017 in Oudeschild werd gehouden. De organisatie is in handen van Ingrid Hennink. Volgens Judith was het fijn de afgelopen maanden weer met elkaar te kunnen repeteren. Het was aanvankelijk de bedoeling om in maart 2020 al een optreden te geven, maar dat werd verhinderd door de coronacrisis. Het betekent dat er straks op 21 januari in een andere vorm en met een andere solist (Edwin Jonker) wordt gewerkt. Volgens Judith is de vertraging echter niet voor niets geweest. "Dankzij het vertraag werd deze groep mensen, muzikaal steeds mooier samen en kreeg de interpretatie van de teksten, door alles wat er gebeurde om ons heen, meer diepgang."


Er stonden voor zaterdag 21 januari aanvankelijk een middagconcert en een avondconcert gepland, maar dat zijn twee middagconcerten geworden om 14:00 en 17:00 uur. "Deze tijden zijn anders dan op de toegangskaarten vermeld staat. Toen we dit project starten, besloten we een middag- en een avondconcert te willen brengen. Voor wie een kaart voor 16.30 uur heeft, dat is nu 14.00 uur geworden. Staat erop de kaart ‘avond', dat is nu 17:00 uur geworden."