"Niet bij de pakken neer gaan zitten"


Morten Eschweiler blijft positief, ook na de afwijzing van het college. Vervolg pagina 1.

Het college beargumenteert het besluit: "Deze ontwikkeling past niet binnen de wijzigingsbevoegdheid. Het bestemmingsvlak van 1 hectare mag in de nieuwe situatie een oppervlakte krijgen van maximaal 5000 m2 met bedrijfsbestemming. De overige gronden behouden de agrarische bestemming, maar dan zonder bouwvlak. Of, als de natuurlijke indeling van het terrein hiervoor aanleiding is, kan een gedeelte de bestemming ‘Tuin' krijgen. Een dagrecreatieve bestemming is uitgesloten. Nieuwe dagrecreatie aan de Westerweg kan leiden tot een aantasting van het woongenot van aangrenzende woning.”

De sportactiviteiten die het betreft, zijn e-skaten en one-wheelen, in kleine groepjes rijden op elektrisch aangedreven voertuigen. “Maar de ene sportactiviteit is de andere niet: een derby van De Koog en Den Burg veroorzaakt behoorlijk wat geluid, maar dat kun je niet over één kam scheren met de activiteiten die ik organiseer”, vindt Eschweiler. “Ik vraag me bovendien af of een paar sportende mensen meer overlast veroorzaken dan de gebruikers van de hier eerder gesitueerde vijftien kampeerplaatsen.”

Eschweiler gaat dan ook niet bij de pakken neerzitten. “Ik ben nu bezig met een geluidsmeting. Misschien kunnen we dan met de gemeente en de buren kijken naar wat er zou kunnen, en niet alleen naar wat er níet kan.”