Personeelswoningen Vuurtorenweg niet toegestaan


Personeelswoningen niet toegestaan

Reeds geplaatste chalets en stacaravans voor de huisvesting van seizoenspersoneel van strandpaviljoen Kaap Noord aan Vuurtorenweg 81, moeten weer worden weggehaald. Het college van B&W heeft een verzoek tot plaatsing afgewezen. Er wordt een handhavingstraject gestart.

De mogelijkheden op het perceel aan de Vuurtorenweg zijn beperkt tot ‘Wonen' en ‘Tuin': binnen deze bestemmingen mogen geen chalets of caravans worden geplaatst. "Medewerking betekent een uitbreiding van de bouwmogelijkheden binnen deze bestemmingen”, melden B&W. "Dit leidt tot verdere verstening in het buitengebied en tot ongewenste precedentwerking. Bij alle woonbestemmingen in het buitengebied zou dan toegestaan moeten worden dat hier personeel gehuisvest wordt in caravans/chalets. Dat is ruimtelijk gezien geen goede ontwikkeling.”

Wethouder Cees Hooijschuur laat weten dat de gemeente in overleg met de eigenaar van de grond naar een oplossing zoekt: ““Voor het buitengebied geldt dat er op agrarische, recreatieve, en bedrijfsbestemmingen wel mogelijkheden zijn voor het huisvesten van seizoenpersoneel. Maar wat er nu gebeurt, dat kan niet.”