Rick Grisnigt en Dennis Raateland aan het werk in de garage aan de Maricoweg.
Rick Grisnigt en Dennis Raateland aan het werk in de garage aan de Maricoweg. Foto: Jeroen van Hattum

"We laten graag zien hoe de garage aan de Maricoweg is geworden"

Een ruime werkplaats met drie hefbruggen, veel inval van licht en rondom het nieuwe pand is veel ruimte waar auto's neergezet kunnen worden.

Bij de Texelse Autocentrale zijn ze tevreden met de nieuwe plek aan de Maricoweg in Den Burg waar het bedrijf sinds ongeveer een half jaar is gevestigd. Komende zaterdag 14 januari wordt er van 10:00 tot 16:00 uur een open dag gehouden, zodat Texelaars kunnen zien hoe het allemaal geworden is.


De Texelse Autocentrale zat tot eind februari 2017 aan de rotonde Schilderend in Den Burg, totdat de garage door een uitslaande brand in de as werd gelegd. De garage kon daarna tijdelijk verder in een pand aan het Wezenland, waarna eigenaar Rick Grisnigt voor de vraag kwam te staan hoe het verder moest. 


Daarbij was het de vraag of het herbouw op de oude locatie moest worden of dat ze mogelijk een andere plek zouden zoeken. Knelpunt van de oude locatie was dat er buiten weinig ruimte was om auto's neer te zetten. "Het was er ook altijd uitkijken als mensen met de auto de garage verlieten en de weg op reden." De keuze viel uiteindelijk op verhuizen naar een andere locatie. Dat werd de Maricoweg waar Rick op de plek waar eerst de loodsen van de VTB stonden een nieuw pand liet neerzetten. Systeembouw die in een paar weken werd opgetrokken en er netjes uitziet. Rick: "Ik wilde uiteindelijk graag iets voor mezelf hebben in plaats van te huren." Het nieuwe onderkomen aan de Maricoweg bestaat uit een centrale ruimte met receptie, een tafel waar klanten kunnen gaan zitten als ze even moeten wachten (met koffiezetapparaat) en een bureau van Rick voor de administratie. 


Daarnaast is de ruime werkplaats met drie hefbruggen waar auto's op gezet kunnen worden en alle materialen die nodig zijn voor onderhoud en reparatie. Bovenlangs zit een ruimte voor opslag van materiaal en rondom het pand is de nodige plek om auto's te plaatsen. "Dat is nu wel even anders dan wat we eerst hadden op hoek van het Schilderend en de Bernhardlaan." 


Bij de Texelse Autocentrale werken op het moment Rick Grisnigt, Dennis Raateland en leerling-monteur Wesley Heerschap. De garage zag er afgelopen week al spic en span uit om komende zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur tijdens de open dag mooi voor de dag te komen. "We laten graag zien hoe het nu allemaal geworden is."