Morten Eschweiler vorig jaar tijdens het begin van de renovatie van zijn woning aan de Westerweg.
Morten Eschweiler vorig jaar tijdens het begin van de renovatie van zijn woning aan de Westerweg. Foto: Job Schepers

B&W: “Geen dagactiviteiten Teambuilding Texel Westerweg”

Algemeen

“Ik baal als een stekker. Mij is verteld dat een ‘dagrecreatieve’ bestemming van de grond, oftewel sportbestemming, wel gelijk is als het volgende perceel driehonderd meter verderop is; in dit geval is dat bijna 300 meter. Bovendien veroorzaakt de ene sportactiviteit niet evenveel geluid als de andere. Ik vind het jammer dat B&W niet meedenken in mogelijkheden: bijvoorbeeld in de vorm van een ontheffing voor dagrecreatieve activiteiten.” 

Ik ben nu bezig met een geluidsmeting. Misschien kunnen we dan met de gemeente en de buren kijken naar wat er zou kunnen, en niet alleen naar wat er níet kan

Morten Eschweiler van Teambuilding Texel reageert op de afwijzing van zijn verzoek aan het college om bij zijn woning aan de Westerweg recreatieve activiteiten te organiseren. Eschweiler kocht de woning en het perceel met agrarische bestemming in november 2022 met het idee om hier zijn bedrijf te vestigen, opslag te maken en sportactiviteiten te organiseren. Aan het verzoek om de agrarische bestemming om te zetten naar een bedrijfsbestemming, is gehoor gegeven. Ook mag Eschweiler een kantoor en opslag realiseren, maar zijn bedrijfsactiviteiten kan hij er niet uitvoeren. Het co..