Het podium met v.l.n.r. Inge van der Heijden, Ceylin Alvarado en Denise.
Het podium met v.l.n.r. Inge van der Heijden, Ceylin Alvarado en Denise. Foto: Sporza

Denise pakt podiumplaats in Gullegem

Denise Betsema is zaterdagmiddag derde geworden bij het veldrijden in de Superprestige in het Belgische Gullegem. 

De Texelse pakte de derde plaats met een achterstand van 45 seconden op Ceylin del Carmen Alvarado (winnaar) en tien seconden achterstand op Inge van der Heijden die tweede werd. Het betekent voor Denise behoud van de derde plaats in het algemeen klassement. Alvarado en Van der Heijden, die in eerste en tweede in het algemeen klassement van de Superprestige staan, verstevigden daar hun posities.


Alvarado lag vanaf het begin op kop in de wedstrijd. Denise zat samen met Van der Heijden in de achtervolging. In de eennalaatste ronde had Denise een kans om Van der Heijden te passeren toen die vastraakte in de modder, maar het lukte net niet om haar te passeren.

Denise verklaarde direct na de wedstrijd voor de camera’s dat ze nog niet helemaal in vorm was en de frisheid in de benen miste. Ze was er blij mee dat ze een podiumplaats te pakken had en hield de blik gericht op de volgende wedstrijd. De wereldbekerwedstrijd in het Belgische Zonhoven sloeg ze afgelopen zondag over om voor de komende wedstrijden weer goed in vorm te zijn. De eerstvolgende wedstrijd is komende zondag het Nederlands kampioenschap veldrijden in de uiterwaarden van Zaltbommel.


Er volgt in de Superprestige nog één wedstrijd en die is op 11 februari in het Belgische Middelkerke. In de X2O-klasse staan nog drie wedstrijden op het programma en bij de wereldbekerwedstrijden twee. In de X2Oklasse staat Denise vierde in het algemeen klassement en bij de wereldbeker staat ze zesde in het tussenklassement.