De kerkelijke onderscheiden koorleden van de Rooms-katholieke kerk op Texel.
De kerkelijke onderscheiden koorleden van de Rooms-katholieke kerk op Texel. Foto: Jeroen van Hattum

Negen kerkelijke onderscheidingen voor koorleden

Negen koorleden van de rooms-katholieke kerk op Texel hebben zondagochtend een Gregorius-onderscheiding gekregen.

De Gregorius-onderscheiding is een kerkelijke onderscheiding voor koorleden die zich langere tijd inzetten voor de kerk.

De onderscheiding ging naar Leo en Cathy Maas uit Den Burg, Riky Wijtten-Ruiter uit De Cocksdorp, Nel Kuip-Van Heerwaarden uit De Cocksdorp, Wim Jan Bakker uit Den Hoorn, Gerard Huisman uit Den Burg, Matt van Beek uit Den Burg en Martien Groot uit Den Burg. De laatste is al zestig jaar actief voor het herenkoor in Den Burg en Riky Wijtten is vijftig jaar actief voor het koor in De Cocksdorp. 

Matt van Beek (herenkoor), Gerard Huisman (lid van de Gospeltrain), Wim Jan Bakker (herenkoor), Nel Kuip (koor in De Cocksdorp) en Cathy Maas (Gospeltrain) zijn elk veertig jaar actief. Leo Maas (Gospeltrain) is 25 jaar actief.

Er is een negende onderscheiding voor Janie van der Gracht-Huisman uit De Cocksdorp (koor in De Cocksdorp), maar zij kon zondag niet aanwezig zijn. De kerkelijke onderscheidingen werden uitgereikt in de Witte Burcht in Den Burg door pastoor Ivan Garcia Ferman en Hennie Zoetelief, coördinator van de koren.