Daniel de Boer (tweede van zijn links) met zijn muzikale vrienden.
Daniel de Boer (tweede van zijn links) met zijn muzikale vrienden. Foto: Efthymios Stavropoulos

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Optreden Daniel de Boer in Den Hoorn

Cultuur

Oud-Texelaar Daniël de Boer treedt zondagmiddag 22 januari om 15:00 uur op in De Vermaning aan Diek 11a in Den Hoorn. Hij speelt samen met andere muzikanten werken van zijn eerste album.

Het wordt voor Daniël een thuiswedstrijd: hij woonde vroeger een aantal jaar met zijn ouders (Ed de Boer en Maaike Deckers) en zijn broers in Den Hoorn. Inmiddels heeft hij een muzikale opleiding aan het toonaangevende Berklee College of Music in het Spaanse Valencia afgerond en een eigen album op zijn naam staan. Daarvan komt hij op 22 januari nummers spelen in De Vermaning.

De muziek van Daniël is een mix van culturen en stijlen. “Op zijn debuut Out of Shadows spelen muzikanten mee uit meer dan zestien landen, deels met traditionele instrumenten die het album een unieke sound geven.”

Afgelopen zomer nam hij ook een videoclip op die op 13 januari uitkomt samen met de single Fly Away. Daniël wordt tijdens zijn optreden in De Vermaning beleid door zijn muzikale vrienden Juliano Abramovay (oude gitaar), Jacobus Thiele (percussie) en Massimiliano Dosoli (basklarinet). Naast eigen werk spelen de muzikanten composities van Juliano Abramovay, John Zorn en Rabih Abou Khalil. De entree van het optreden is gratis (vrijwillige bijdrage gewenst).

Daniël studeerde eerder in Rotterdam aan Codarts internationale hogeschool voor hoogwaardig kunstvakonderwijs. Toen hij nog op Texel woonde, was hij samen met Maarten Kulk op de OSG de drijvende kracht achter de musical Penny Lane (met muziek van The Beatles) en speelde hij veel samen met Anna Trap uit Oosterend, die toen de Anna Jazzband had.