Veel deelnemers verschenen in korte broek aan de start.
Veel deelnemers verschenen in korte broek aan de start. Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Ideale omstandigheden tijdens zesde boscross

Algemeen

Het weer kon niet beter tijdens de zesde boscross van Atletiekvereniging Texel. Velen kozen voor de korte broek op zondag 8 januari. De wind was in De Dennen niet goed merkbaar en de paden lagen er goed bij.

Maar liefst 52 atleten waren naar het Turfveld gekomen voor hun hardlooprondjes, waaronder 12 jeugdigen, die een ronde van 1.000 meter liepen. Bij de jongens streek wederom Douke Wajer uit Den Helder met de eer. Hij liep 3:50 minuten en bleef daarmee Luuk Boersen uit Oudeschild (4:24) behoorlijk voor. De derde jongen was Leroy Kieft uit Den Burg, die 4:58 minuten scoorde. Mijs Wajer uit Den Helder was het snelste meisje in 4:46. Zij werd op de voet gevolgd door Marith Kieft en Eva Kuiken uit Den Burg, die beiden 4:52 hadden. 

De 2.680 meter (één ronde) was een prooi voor Axel Garritsen uit Zeist, die 10:29 minuten op de klok zette. Pieter Dogger kwam een halve minuut later binnen in 10:59. Bij deze afstand deden geen dames mee. De 5,4 kilometer werd gewonnen door Melvin Haan uit Amersfoort in 23:12 minuten. Jeanique de Graaf uit Spakenburg werd tweede en daarmee eerste dame in 23:51 minuten. Er is een persoonlijk record te melden voor Marian van Tatenhove uit Oudeschild, zij klokte 31:31 minuten. 

Jordy Vinke liep een prachtige race over 8 kilometer. Hij kwam de eerste ronde door in 9:54 minuten en eindigde na een prachtige, vlakke race in precies 30:00 minuten. Jaap Witte scoorde 31:52 minuten en Yvo Witte kwam daar vlak achteraan binnen in 31:58 minuten: een nieuwe persoonlijke toptijd. Ook Maikel van der Gracht had een nieuw persoonlijk record: hij liep 32:46 minuten en werd daarmee vierde. Jenny Bisling uit Duisburg - geen onbekende voor AVTexel, want in de zomer doet zij aan de trainingen mee - was eerste dame en liep 47:02 minuten. 

De volledige uitslag staat op avtexel.nl en de volgende crossloop is op 22 januari.

Afbeelding