Afbeelding
Foto: Henk Leyen

Wat ik zeggen wou

Vuurwerk

Graag willen we jullie vragen nog wat aandacht te schenken aan hoe goed en keurig de jaarwisseling op Texel is verlopen. We hebben nog geen stukje gezien op de website, maar wellicht wachten jullie nog op input en reacties. Op de 112 meldingen was het volgens ons in elk geval erg rustig rond oud en nieuw, ondanks de (wederom) vele gasten op het eiland.

De jaarwisseling is volgens onze inschatting dan ook op Texel voor de hulpverleners verlopen zonder grote problemen. Kom daar maar eens om in andere steden. Zelf hebben we dit jaar echt genoten van het mooie (sier)vuurwerk en dat horen we van meerdere Texelaars, oud en jong!

Ook willen we nog graag een compliment geven aan alle "nieuwjaarsvegers" en andere opruimers. Er lagen op straat en/of stoep zelfs rond het middaguur op nieuwjaarsdag nauwelijks vuurwerkresten... Prima ontwikkeling.

Misschien kan de Gemeente Texel dit geluid meenemen in hun overwegingen over wel/geen vuurwerk verbod. We hopen dat jullie ook nog een (positief) geluid laten horen.


Anneke en Erick Jan Verheul