MI6 agent Orson Fortune moet de wereld behoeden voor nieuwe, dodelijke wapentechnologie.
MI6 agent Orson Fortune moet de wereld behoeden voor nieuwe, dodelijke wapentechnologie. Foto: Filmdepot

Operation Fortune nieuw in bioscoop

Nieuw in Cinema Texel deze week: Operation Fortune. Internationale inlichtingendienst Five Eyes rekruteert MI6 agent Orson Fortune (Jason Statham) om de verkoop van nieuwe, dodelijke wapentechnologie die de wereldorde dreigt te verstoren, te voorkomen. Samen met CIA agent Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en Hollywoodster Danny Francesco (Josh Hartnett), zal Fortune moeten infiltreren in het netwerk van de steenrijke wapenhandelaar Greg Simmonds (Hugh Grant) en een ramp zien te voorkomen.


In de Film Club Senioren is dinsdag 10 januari de Nederlandse film Pink Moon te zien. Als Iris volkomen onverwachts van haar vader Jan te horen krijgt dat hij genoeg heeft van het leven en ermee wil stoppen, wordt ze gedwongen de totale absurditeit van de situatie onder ogen te zien. Terwijl de vastgelegde datum nadert, besluit Iris om van het schijnbaar geoliede draaiboek van haar broer af te wijken. Ze probeert met alle macht een antwoord bij haar vader los te krijgen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom? Cast: Julia Akkermans, Johan Leysen, Anniek Pheifer/ regie: Floor van der Meulen.
Ook op dinsdagmiddag op herhaling: mrs. Harris goes to Paris. Geprolongeerd zijn o.a. Avatar, Faithfully Yours, Feest van tante Rita en Hotel Sinestra.