Blik op De Koog in 1936, thema van komende woensdagochtend.
Blik op De Koog in 1936, thema van komende woensdagochtend. Foto: Aangeleverd

Start Activiteitenochtenden De Koog

Bewoners van De Koog kunnen vanaf woensdagochtend 11 januari elke maand meedoen aan een Activiteitenochtend in dorpshuis De Hof.

De Activiteitenochtend is een initiatief van de dorpscommissie van De Koog, Veronica van Beek (beheerder van het dorpshuis) en Cobie Daalder (dorpswerker van Texels Welzijn). De bijeenkomsten zijn bedoeld voor bewoners van het baddorp en worden elke tweede woensdagochtend van de maand gehouden.


De eerste bijeenkomst is komende woensdagochtend 11 januari en wordt gehouden van 10:00 tot 12:00 uur. De inloop is vanaf 9:45 uur en de toegang is gratis. Het thema is volgens de organiserende partijen elke maand wisselend. 


De Activiteitenochtend van komende woensdag staat in het teken van het onderwerp 'De Koog zoals het was'. “Aan de hand van een uitgebreide dia-voorstelling wordt teruggegaan naar het eind van de negentiende eeuw en wandelen de bezoekers fictief door het oude De Koog." Dat gebeurt volgens de organiserende partijen onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders vloeibaars.


De volgende Activiteitenochtenden in De Koog zijn volgens de organiserende partijen op woensdag 8 februari en woensdag 8 maart. "In februari wordt een kleine bingo georganiseerd en in maart wordt door medewerkers van het Sociaal Team Texel en Omring Thuiszorg een inkijkje gegeven in hun werkzaamheden en zullen zij vragen beantwoorden.”


De Activiteitenochtend wordt volgens Texels Welzijn alleen in De Koog gehouden. Het nieuwe initiatief staat los van de andere dorpen op het eiland.