Afbeelding
Foto:

Nieuwe interactieve Televisie Kabeltex

Kabeltex heeft zeer recent een volledig nieuwe App geïntroduceerd voor de IPTV. Met TV2GO is er een grote stap gemaakt in de kwaliteit en mogelijkheden van de interactieve televisie van Kabeltex.

TV2GO is op dit moment te gebruiken op de TV2GO settopbox, android TV, Android Mobile, Apple TV (tvOS), Apple Mobile (IoS), pc of laptop. Tevens komt er uiterlijk in het tweede kwartaal van 2023 de mogelijkheid om op Samsung en LG Smart televisies de TV2GO app rechtstreeks af te spelen. Dit is een geweldige uitbreiding waardoor veel klanten geen settopbox meer nodig hebben", zegt Klaus Groszpietsch.

Jaap Drijver van Kabeltex vervolgt: “Deze techniek is in de laatste jaren sterk verbeterd. De techniek die wij gebruiken, is afkomstig uit Zwitserland, van een bedrijf dat zich al wereldwijd heeft bewezen.”

Klaus is blij met de nieuwe vervolgstap. “Samen met twee andere aanbieders met dezelfde omvang hebben we de krachten gebundeld. Hierdoor is het mogelijk deze vorm van IPTV aan te bieden. Het geeft antwoord op een vraag van de markt.”

Met TV2GO wordt de televisie beleving sterk verbeterd en heeft Kabeltex een product wat goed met de landelijke providers kan concurreren. De gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden zijn flink uitgebreid en je kunt programma’s terug kijken, pauzeren, vanaf het begin laten starten, serie recording en 250 opnames maken die minstens een jaar bewaard blijven. De TV2GO is te gebruiken in de hele EU. Het is dus ook mogelijk om op vakantie in het buitenland naar je eigen TV programma’s te kijken.

Het is mogelijk om op de TV2GO settopbox (bijna) alle Android TV-apps te installeren. Hierdoor wordt het mogelijk om verschillende streamingsdiensten te bekijken via de settopbox. Het grote voordeel hiervan is dat ook verouderde televisies niet vervangen hoeven te worden maar dat de settopbox het Smart gedeelte voor zijn rekening neemt. Het verouderen van televisies gaat tegenwoordig erg snel omdat de besturingssystemen zich snel blijven door ontwikkelen. Dit is net zo als met de mobiele telefoons. Een telefoon van 3 jaar is alweer verouderd. 

TV2GO kan op alle mobiele devices geïnstalleerd worden. Tegelijkertijd kan er op drie apparaten gekeken worden, waarbij de settopbox altijd voorrang krijgt. "Dat houdt dus in dat wanneer in huis drie mensen op hun telefoon of tablet kijken, maar iemand anders via de televisie gaat kijken, dat dat altijd voor gaat”, stelt Klaus. Als klanten met meer mensen tegelijkertijd gebruik willen maken van TV2GO, dan kan dit met een extra abonnement. "Kabeltex heeft met TV2GO een mooi nieuw IPTV product en tezamen met het snelste internet (max 1 Gbps) van Texel, mogen we best trots zijn op onze lokale provider", besluit Drijver.