De cast van de rockopera Hair. Onder het logo van Hair.
De cast van de rockopera Hair. Onder het logo van Hair. Foto: René Pop

Show waar stukken vanaf vliegen

"Een show waar de stukken vanaf vliegen!" Hooggespannen verwachtingen voor de rockopera Hair, die wordt opgevoerd op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart. De voorverkoop voor de kaarten is gestart.


Hartverwarmend waren de reacties op de oproep van de cast van de rockopera Hair op de vraag mee te denken over een geschikte locatie voor een weekendje "op de hei", halverwege januari. Dit ter voorbereiding op de drie uitvoeringen half maart in de Evenementenhal.


Maar de kneep zat hem nou net in dat verwarmende. Het is bijna ondoenlijk om een grote accommodatie warm te krijgen voor slechts één weekend. Het kan wel, maar vraag niet tegen welke prijs. Dus moest de organisatie op zoek naar een plek die gedurende de gehele winter open is. Uiteindelijk is de keus gevallen op Hostel Stayokay, mede dankzij hun medewerking. Om het warm van te krijgen. 


Goede optie derhalve, en het sluit een beetje aan bij de ludieke tijdgeest van Hair. Stayokay noemde je vroeger een jeugdherberg. Of de YMCA. Onderdak voor een zacht prijsje, in ruil voor huishoudelijke taken. Dat hoeft tegenwoordig niet meer. Alle luxe - en warmte - is aanwezig. Dat betekent dat volop aandacht kan worden gegeven aan de opvoering van een spetterende rockopera. Niet met rugzakjes, maar middels een bootcamp. En bonding. Dat belooft wat.


Inmiddels is de kaartverkoop gestart. De shows zijn op vrijdagavond 17 maart (première), zaterdagavond 18 maart en op zondagmiddag 19 maart is de afsluitende matineevoorstelling. Kaartjes kunnen besteld worden via de website van Hair: www.muziekproductiestxl.nl


Als de voortekenen niet bedriegen, wordt het een show waarbij de stukken eraf vliegen. De verwachting is dat waar je ook bent, je mensen hoort zingen, fluiten of hummen: "Good Morning Starshine, Frank Mills, Oh Donna, Let The Sunshine In en Aquarius."

Afbeelding