De Deel komend jaar voortgezet met steun van Texelse fondsen

De activiteiten van De Deel in Den Burg kunnen in 2023 worden voortgezet met behulp van giften van het Texelfonds en Stichting Samen één Texel.

Samen één Texel doneerde eind vorig jaar al €8.000,- voor De Deel en daar is nu ook €8000,- van het Texelfonds bijgekomen. De Deel bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten waar mensen met geheugenklachten, beginnende dementie (zonder indicatie) en Niet-Aangeboren-Hersenletsel elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en meedoen aan activiteiten. Dat is wekelijks op dinsdag en donderdag bij Kinderboerderij Texel aan het Paelwerck in Den Burg. Voor deelname aan de bijeenkomsten, die verblijvend bezocht kunnen worden, worden geen kosten berekend. Meedoen aan de lunch kost €2,50.

Het initiatief, geïnspireerd op de zogeheten Odensehuizen, startte medio 2021 aanvankelijk als een pilot van 1,5 jaar (tot eind 2022) die werd gefinancierd door de gemeente en het Texelfonds. Vanaf 2024 valt het project onder een meerjarige financiering bij de gemeente, voor 2023 wordt een helpende hand toegestoken door het Texelfonds en Samen één Texel. 


Liesbeth Rijk, die samen met Simone Ouwehand en tien goed gekwalificeerde medewerkers de bijeenkomsten begeleidt, laat weten blij te zijn met de steun waardoor de activiteiten komend jaar voortgezet kunnen worden. De bijeenkomsten van De Deel zijn iedere dinsdag van 12:00 tot 16:00 uur en donderdag van 10:00 tot 14:00 uur. Het project valt onder de hoede van Texels Welzijn.