Het nieuwe beeld van Radio Texel.
Het nieuwe beeld van Radio Texel. Foto: Radio Texel

Nieuw Radio Texel is klaar voor de toekomst

Een nieuwe huisstijl, waarbij het nieuwe logo het meest in het oog springend is. Radio Texel is klaar voor een geweldig radiojaar. Zaterdag werd het nieuwe logo gepresenteerd tijdens een spetterende liveshow aan de Warmoesstraat.

Het nieuwe logo is een ontwerp van Giovanni Coevert (14) die het opfrissen van de huisstijl heeft opgepakt met Remco Koelewijn (23). "We hebben daarin van Aad (voorzitter Aad van Gils, red.) de vrije hand gekregen. Hij zei: 'als we het niets vinden, zeggen we dat ook wel'. We zijn hem daar dankbaar voor." De reacties vanuit de vrijwilligers - in totaal zo'n 25 - waren positief. Remco: "Natuurlijk moesten sommige vrijwilligers even wennen. Het is heel anders dan het oude logo en het telefoonnummer is uit het logo verdwenen, daar is een logo in onze ogen ook niet voor en we hebben dat uitgelegd."


In het nieuwe logo staat de vuurtoren centraal. "We hebben die zo eenvoudig mogelijk gehouden en toch herkenbaar als vuurtoren. De vuurtoren zit verwerkt in de 'i', zodat we ook kunnen spelen met het logo voor speciale gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld oud en nieuw. Dan kun je er een vuurpijl in verwerken om maar een voorbeeld te geven", vervolgt Giovanni.

Het logo was inmiddels meer dan twintig jaar oud en een opfrisbeurt was dan ook wel op zijn plaats. Maar behalve de huisstijl, is men bij Radio Texel ook voor komend jaar vol ambitie. Zo komt er op de website een module 'Uitzending gemist', waarin alle uitzendingen zijn terug te luisteren. "Eerder was dat alleen zo bij speciale uitzendingen, nu is alles terug te luisteren", vertelt Aad van Gils (70). 

Veteranencafé

Trots is de voorzitter ook op 'Het veteranencafé' dat iedere maandag uitgezonden gaat worden. "We hebben heel veel veteranen op dit eiland. We willen iedere week een veteraan uitnodigen - de eersten zijn al ingepland - die hun favoriete nummers laten horen en waarmee we in gesprek gaan over de persoon. Komend jaar zijn we tevens bezig met een programma over en van de Oekraïners. We hebben contact met een radiojournalist aan boord van de boot in de haven van Oudeschild. We zijn dat programma nu aan het vormgeven. Het mooie is dat radio natuurlijk ook online is te beluisteren tegenwoordig, dus zo kan familie in Oekraïne er ook naar luisteren."


De reportagewagen is weg, die was te duur. Maar voor 2023 zijn er reportagekastjes, waarmee de verslaggevers van Radio Texel op locatie kunnen werken. "We willen dit jaar weer zichtbaarder zijn tijdens evenementen", legt Giovanni uit.

Vrijwilligers

Het - volgens Aad van Gils - op één na kleinste radiostation van Nederland is nog altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Leeftijd en ervaring maken hierbij niet uit. "Mensen die een goed idee voor een nieuw programma hebben en dat zelf willen presenteren, kunnen zich melden. Mensen die willen helpen bij de techniek ook. Ervaring hoeft niet, alles valt te leren. Meld je aan via info@radiotexel.nl", roept Remco iedereen op. 

De lancering van het nieuwe loge was een succes. Onder toeziend oog van de voorzitter en de burgemeester ging de promo om precies 15:30 uur online. Daarnaast weren er tijdens de Oliebollenshow een aantal prominente gasten zoals Corrie Setz van OSG de Hogeberg, Karla van Rooijen van de Voedselbank, Martin van Daalen van het 4 en 5 Mei-comité en Jan de Wit van Slijterij De Wit. "Daarnaast hebben we tijdens de uitzending afscheid genomen van de makers van Symphonica. Wies van Beek is 33 jaar de kartrekker van dit programma geweest. Ze werd daarbij geholpen door Martha Kreeft, Rinus Kuiper en Wijkie van de Berg", besluit Van Gils.