Eva voor Het Polderhuis.
Eva voor Het Polderhuis. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Eva Groot (32) keert terug naar het nieuws

Algemeen

Eva Groot (32) uit Den Hoorn keert terug naar het nieuws. De geboren en getogen Texelse maakt vanaf heden deel uit van het redactieteam van de Texelse Courant dat blij is met deze aanwinst.

Velen zullen Eva kennen van Texelse Media waar ze van 2011 tot en met 2019 werkzaam was voor Texel dit Weekend. De in Den Burg opgegroeide Eva komt over van de gemeente waar ze onderdeel was van de communicatieafdeling van Gemeentewerken. “Ik heb dat werk met veel plezier gedaan hoor. Ik schreef daar bijvoorbeeld persberichten. Ik miste alleen een beetje de afwisseling en de actie, het midden in de samenleving staan; mijn hart ligt toch bij het nieuws. Ik heb er enorm veel zin in.”

In haar vrije tijd houdt de dochter van Niek Groot en Leni Heerschap zich graag bezig met sporten - hardlopen in het bijzonder - en haar moestuin. Eva heeft drie kinderen en als haar gevraagd wordt naar haar verdere hobby’s, vertelt ze lachend dat ze liever interviewt dan geïnterviewd wordt.

Hoofdredacteur Job Schepers is opgetogen: “We waren niet actief op zoek naar versterking voor ons team, maar toen deze buitenkans zich voordeed was de keuze gemaakt. Hoewel het aannemen van een vrouw nooit een doel op zich is geweest, is het goed dat er een vrouwelijke redacteur bij de Texelse Courant komt. Ik werk hier zelf nu sinds 2011 en het is voor het eerst dat er een vrouw bijkomt op de redactie. Het team is nu compleet. Wat betreft de Texelse Courant hebben we vertrouwde gezichten als Gerard, Jeroen en Joop. Ik ben ervan overtuigd dat Eva kwaliteiten met zich meebrengt die we nu nog niet hebben. Toen zij net was begonnen bij Texelse Media, begon ik bij de Texelse Courant, toch een beetje de jonkies in de Texelse nieuwswereld destijds. Het is mooi dat het nu eindelijk tot een echte samenwerking komt.” 

Naast nieuws- en achtergrondverhalen gaat Eva ook een rol spelen in het doorontwikkelen van de sociale media en de podcasts. Als haar gevraagd wordt wat ze toevoegt aan het team, blijft ze bescheiden: “Laat ik mezelf maar eerst eens bewijzen voor ik hoog van de toren blaas.”

Hoofdredacteur Job Schepers weet dat Eva intern gerust haar mening geeft en is daar blij mee. “We krijgen extra uren op de redactie. Dat betekent dat de lat hoger wordt gelegd. Voor ons allemaal. Meer ruimte voor onderzoek, minder voor fouten.”