Juf Marloes Altenburg draagt de schoolbel van de Jac. P. Thijsseschool over aan Niek Welboren.
Juf Marloes Altenburg draagt de schoolbel van de Jac. P. Thijsseschool over aan Niek Welboren. Foto: Judith Ploegman

Afscheid van de schoolgebouwen in Den Burg

In Den Burg werd afscheid genomen van de schoolgebouwen. Op De Jozefschool, De Fontein en de Kompasschool konden geïnteresseerden op donderdag 21 april binnenlopen. Daarvoor was veel belangstelling. Oud-leerkrachten ontmoetten elkaar weer, OSG-leerlingen haalden samen herinneringen op  en decennia aan onderwijsgeschiedenis kwam in verhalen voorbij. 

Op Vrije school Stella Maris werd op vrijdag 22 april een zelfverzonnen afscheidslied gezongen en beschilderden de kinderen de muren van het oude schooltje. Ook op de Jac. P. Thijsseschool werd gezongen, waarna de schoolbel voor de laatste keer geluid werd. De bel werd van de gevel gehaald en officieel overgedragen aan Niek Welboren, die zich heeft ontfermd over objecten van onderwijs-historische waarde. 

De bel werd aan hem overgedragen door juf Marloes Altenburg. Na de meivakantie beginnen de kinderen in de Skool. De eerste schooldag is op woensdag 11 mei. Op maandag 9 en dinsdag 10 mei leggen de leerkrachten de laatste hand aan het onderwijsklaar maken van het gebouw.

De te verhuizen spullen in het speellokaal van De Fontein.
De Kompasschool is klaar voor de laatste schooldag.
De ezels en palmpasenstok liggen klaar voor de verhuizing op Stella Maris.
Op de Jozefschool beschilderden de leerlingen de binnenmuren.