Dinsdag 27 september

Koffie met de boswachter

11:00-12:00 Kom langs bij de boswachter van Natuurmonumenten. Iedere dinsdagochtend! Deel je ervaringen, laat je vondsten uit de natuur zien en stel je vragen. De Marel, Nieuwlanderweg 38 De Waal.


Kinderquiz in de Oudheidkamer

11:00 Een quiz leidt kinderen door de tentoonstelling 'Tot in de puntjes verzorgd', over kleding van 150 jaar geleden. Het huishouden was vroeger veel meer werk dan tegenwoordig!


Expo Groos in schuurtje bij Oude Hoorn

12:00 Ode aan diversiteit! Werk van Hendrikje. Stolpweg 43, Den Hoorn. Vlakbij Boetje van Klemat. Hele week open.


Bezoek de Strender Vermaning

13:00-16:00 In de Strender Vermaning is werk van diverse kunstenaars te zien, kun je snoepgoed kopen in een nostalgische kruidenierswinkeltje en is een blikkenmuseum ingericht. Dinsdag tot en met zaterdag geopend. Gratis toegang.


Twee belevenissen in één cruise

14:00 Monster aan op de TX44. Wij gaan zeehonden spotten en varen daarna naar de marinehaven van Den Helder. Afvaart vanuit de haven Oudeschild. www.tx44.nl.


Bezoek de Texelse Modelspoorclub

19:30 Bij de Texelse Modelspoorclub zijn modelspoorschalen H0, N, Z te bewonderen. Geopend op dinsdag en donderdag. Bezoekers zijn welkom in ons expositieruimte aan de Emmalaan 65 (schuin tegenover de VVV).


Woensdag 28 september 

Schapenmuseum

9:30 Texel is een echt schapeneiland. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven. Dagelijks geopend.


Duik in de zee bij Ecomare

9:30 Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor het Zeeaquarium of voor de tentoonstellingen? Koop je ticket op ecomare.nl of bij de kassa. Dagelijks geopend.


Ontdek de Burght kerk en beklim de toren

10:00-16:00. Bezoek de tentoonstelling over religieus erfgoed op Texel. Doe de audiotour en beklim de kerktoren. Maandag, woensdag en zaterdag. Binnenburg 2, Den Burg.


Speuren met je hond

10:00 Iets leuks doen met je hond? Kom dan speuren naar een ‘vermist persoon’. Individuele lessen op maandag en woensdag, tijdstip in overleg. www.speurhondentexel.nl


Huifkartocht Jan Plezier naar de Slufter

10:00 Huifkartocht van 3 uur met de Jan Plezier, getrokken door Belgische trekpaarden over strand, door duinen en Slufter. Vertrek 10:00 en 14.00 uur vanaf de Nikadel, De Koog. Maandag tot en met zaterdag. Reserveren: 06-200 977 93.


Audiotour bunker De Vlijt

10:00 Beleef een 3D- audiotour over de Georgische Opstand van april/mei 1945 in bunker "De Vlijt". Start om 10:30, 12:30 en 15:30 uur. Kleine groepen, dus wees op tijd. Elke dinsdag, woensdag en donderdag. Postweg 126, De Cocksdorp.


Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 Ontdek alles over het jutten. In dit leuke familiemuseum kom je oren en ogen tekort! Exposities, speurtochten en een speeltuin. Flora: vol avontuur! Dagelijks geopend.


Beklim de vuurtoren

10:00-17:00 Koop een ticket met tijdslot op www.vuurtorentexel.nl en geniet van het uitzicht over Texel, de Wadden en de Noordzee. Dagelijks geopend.


Kunst Zomer Texel route Den Burg

11:00 uur. Kunst Zomer Texel is een culturele route in Den Burg en omgeving, langs galeries, exposities, musea, ateliers en kunstenaars. www.texelcultuureiland.nl


Uitgebreide Rondleiding Bierbrouwerij

11:00 Rondleiding van 1,5 uur door de Tesselaar Familiebrouwerij met een proeverij van 3 verschillende bieren in proefglaasjes én een cadeautje! Elke dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag: www.biervantexel.nl


Oudheidkamer toont kleding van vroeger

11:00 Tentoonstelling 'Tot in de puntjes verzorgd' over kleding die men vroeger op Texel droeg. Doe de quiz over kledinggewoontes. Museumkaart geldig. www.oudheidkamertexel.nl


Havenexpo zwemt verder

11:00 – 16:00 Na het HavenVistijn zwemt de maritieme expo nog door op de woensdagen tijdens Cultuurzomer Texel. Kunst-lokaal Zout, Paelwerck 9 Den Burg, bij de kinderboerderij.