Zaterdag 17 september

De geheimen van een eendenkooi

12:30 -16:30. Bezoek de eendenkooi Spang en neem samen met de boswachter een kijkje achter de schermen van de kooi. Gratis toegang. Reserveren niet nodig, donaties welkom.


Bezoek de Strender Vermaning

13:00-16:00 In de Strender Vermaning is werk van diverse kunstenaars te zien, kun je snoepgoed kopen in een nostalgische kruidenierswinkeltje en is een blikkenmuseum ingericht. Dinsdag tot en met zaterdag geopend. Gratis toegang.


Expositie breikunst

13:00 Breikunst in de Vermaning (Peperstraat 26, Oosterend). 'Door het oog van de naald', een verhaal gebreid in 7 doeken. Ook te zien: 'De molen van het noorden bij avondlicht'. Dinsdag tot en met zaterdag.


Outdoor cooking - Groepsactiviteit

16:30 Zelf buiten koken uit de natuur. Voor groepen van 8 tot 24 personen. ’t Bossie Koningsweg Oosterend. Datum in overleg. www.natuurgoed.org


Zondag 18 september 

Vogelexcursie in de Slufter

9:00-11:00 Vogels kijken in de Slufter Verzamelen bij de parkeerplaats Café-Restaurant 'De Slufter' ,Slufterweg. Boeken op www.birding.texel.com


Duik in de zee bij Ecomare

9:30 Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor het Zeeaquarium of voor de tentoonstellingen? Koop je ticket op ecomare.nl of bij de kassa. Dagelijks geopend.


Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 Ontdek alles over het jutten. In dit leuke familiemuseum kom je oren en ogen tekort! Exposities, speurtochten en een speeltuin. Flora: vol avontuur! Dagelijks geopend.


Schapenboerderij Texel

10:00 Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks geopend. www.schapenboerderijtexel.nl.


Schapenmuseum

9:30 Texel is een echt schapeneiland. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven. Dagelijks geopend.


Twee belevenissen in één cruise

11:00 Monster aan op de TX44. Wij gaan zeehonden spotten en varen daarna naar de marinehaven van Den Helder. Afvaart om 11:00 en 14:00 uur vanuit de haven Oudeschild. www.tx44.nl.


Kunst Zomer Texel route Noord

11:00 uur. Kunst Zomer Texel is een culturele route in het Noorden van het eiland langs galeries, exposities, musea, ateliers en kunstenaars. www.texelcultuureiland.nl


Door de zoute kreken van De Slufter

11:00 uur. Met de boswachter op ontdekkingstocht door De Slufter. Laarzen noodzakelijk! Info en boeken via www.ecomare.nl of 0222-317741. Kosten €14,50, tot en met 12 jaar €9,50.


Schilderijen Greet Swabedissen

11:00 Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij camping “De Vrije Vogel”, aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.


Galerie Posthuys

11:00-17:00 In Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) zijn wisselende exposities te zien, nu van Marjan Smit (papierstructuren en objecten van kunststof), Cecil Kemperink (keramische structuren) en Sonja Brussen (landschappen in olieverf). Open woensdag tot en met zondag. www.galerieposthuys.nl


Expo Groos in schuurtje bij Oude Hoorn

12:00 Ode aan diversiteit! Werk van Hendrikje. Stolpweg 43, Den Hoorn. Vlakbij Boetje van Klemat. Hele week open.


Duo Bar y Bas

14:30 Muziek in de Hoornder Vermaning. Basklarinet en baritonsax, een boeiende combinatie van twee instrumenten die je zelden of nooit samen hoort. Diek 11, Den Hoorn.


Maandag 19 september

Zielskapje’ volgt “Vischwijven’ op

7:00. In het Boetje van Klemat nabij Den Hoorn is dagelijks een nieuwe expositie te zien getiteld ‘Zielskapje’ van kunstenaar Ericka Voortman. Toegang gratis, bijdrage is welkom.


Maandagmarkt Den Burg

9:00 Iedere maandag is er in het centrum van Den Burg op de Groeneplaats een gezellige weekmarkt met verkoop van verse levensmiddelen, bloemen, kleding en nog veel meer.