Maandag 12 september

Twee belevenissen in één cruise

14:00 Monster aan op de TX44. Wij gaan zeehonden spotten en varen daarna naar de marinehaven van Den Helder. Afvaart vanuit de haven Oudeschild. www.tx44.nl.


Bezichtiging ‘t Walvisvaarders Huisje

14:00 In ’t Walvisvaarders Huisje in Den Hoorn uit de 18e eeuw woonden echte walvisvaarders. Bezichtiging maandag om 14:00 en 15:30 uur. Kaartjes via website VVV. www.walvisvaardershuisjetexel.nl


Dinsdag 13 september 

Vogelexcursie op de Zuidpunt

9:00 Ga eens mee op pad met een ervaren vogelgids. Tijdens een lichte wandeling door de duinen zien we vele vogelsoorten. Beperkt aantal deelnemers. Meer info en boeken op www.birdingtexel.com


Minibusexcursies

9:30 Drie uur durende minibusexcursies langs de Vogelboulevard (9:30 uur) en door de Duinen van Texel |(13:30 uur). Prijs €40 per persoon. Opgeven via www.vogelexcursiestexel.nl, telefoon 0222-316249, of bij het Vogelinformatiecentrum (Kikkertstraat 42, De Cocksdorp).


Thee maken van (on)kruiden

9:30 uur. Thee maken van (on)kruid. Zelf zoeken, oogsten en drogen van kruiden. Stel je een eigen theemix voor thuis samen! Elke dinsdag en donderdag. Vooraf aanmelden via www.natuurgoed.org.


Schapenboerderij Texel

10:00 Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks geopend. www.schapenboerderijtexel.nl.


Koffie met de boswachter

11:00-12:00 Kom langs bij de boswachter van Natuurmonumenten. Iedere dinsdagochtend! Deel je ervaringen, laat je vondsten uit de natuur zien en stel je vragen. De Marel, Nieuwlanderweg 38 De Waal.


Kinderquiz in de Oudheidkamer

11:00 Een quiz leidt kinderen door de tentoonstelling 'Tot in de puntjes verzorgd', over kleding van 150 jaar geleden. Het huishouden was vroeger veel meer werk dan tegenwoordig!


Schilderijen Greet Swabedissen

11:00 Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij camping “De Vrije Vogel”, aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.


Bezoek de eetbare natuur- en voorbeeldtuin

13:00 In de eetbare natuurtuin vind je voorbeelden van gewassen in de sfeer van voedselbos, permacultuur en tuinarchitectuur. Geopend op dinsdag, woensdag en donderdag. www.natuurgoed.org


Bezoek de Strender Vermaning

13:00-16:00 In de Strender Vermaning is werk van diverse kunstenaars te zien, kun je snoepgoed kopen in een nostalgische kruidenierswinkeltje en is een blikkenmuseum ingericht. Dinsdag tot en met zaterdag geopend. Gratis toegang.


Expositie breikunst

13:00 Breikunst in de Vermaning (Peperstraat 26, Oosterend). 'Door het oog van de naald', een verhaal gebreid in 7 doeken. Ook te zien: 'De molen van het noorden bij avondlicht'. Dinsdag tot en met zaterdag.


14:00 Monster aan op de TX44. Wij gaan zeehonden spotten en varen daarna naar de marinehaven van Den Helder. Afvaart om 14:00 uur vanuit de haven Oudeschild. www.tx44.nl.


Hightea; theeproeverij uit de natuur

15:00 De theeproeverij van planten uit de natuur is een (h)eerlijke hightea! Je kiest zelf welke soorten kruiden je wilt proberen. Elke dinsdag, woensdag en donderdag. www.natuurgoed.org


Bezoek de Texelse Modelspoorclub

19:30 Bij de Texelse Modelspoorclub zijn modelspoorschalen H0, N, Z te bewonderen. Geopend op dinsdag en donderdag. Bezoekers zijn welkom in ons expositieruimte aan de Emmalaan 65 (schuin tegenover de VVV).


Woensdag 14 september 

Schapenmuseum

9:30 Texel is een echt schapeneiland. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven. Dagelijks geopend.