Zondag 11 september

Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 Ontdek alles over het jutten. In dit leuke familiemuseum kom je oren en ogen tekort! Exposities, speurtochten en een speeltuin. Flora: vol avontuur! Dagelijks geopend.


Schapenboerderij Texel

10:00 Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks geopend. www.schapenboerderijtexel.nl.


Twee belevenissen in één cruise

11:00 Monster aan op de TX44. Wij gaan zeehonden spotten en varen daarna naar de marinehaven van Den Helder. Afvaart om 11:00 en 14:00 uur vanuit de haven Oudeschild. www.tx44.nl.


Schapenmuseum

11:00 Texel is een echt schapeneiland. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven. Dagelijks geopend


Kunst Zomer Texel route Noord

11:00 uur. Kunst Zomer Texel is een culturele route in het Noorden van het eiland langs galeries, exposities, musea, ateliers en kunstenaars. www.texelcultuureiland.nl


Door de zoute kreken van De Slufter

11:00 uur. Met de boswachter op ontdekkingstocht door De Slufter. Laarzen noodzakelijk! Info en boeken via www.ecomare.nl of 0222-317741. Kosten €14,50, tot en met 12 jaar €9,50.


Galerie Posthuys

11:00-17:00 In Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) zijn wisselende exposities te zien, nu van Gerrie Lulof (keramiek), Maurice Christo van Meijel (pasteltekeningen) en Lenneke Saraber (linodrukken), Marjan Smit (papierstructuren en objecten van kunststof), Cecil Kemperink (keramische structuren) en Sonja Brussen (landschappen in olieverf). Open woensdag tot en met zondag. www.galerieposthuys.nl


Live muziek

14:00 Bij Prins Hendrik aan de Stuifweg vandaag een optreden van singer-songwriter Amarens de Boer. Het optreden vindt buiten plaats, toegang is gratis.


Argentijnse muziek in De Waal

14:00 Oud-Texelse Mirre Valkenburg en haar man Álvaro Rovira Ruiz treden op in Muziekkerk De Waal. Het duo speelt Argentijnse tango en folklore. Hogereind, De Waal


Maandag 12 september 

Maandagmarkt Den Burg

9:00 Iedere maandag is er in het centrum van Den Burg op de Groeneplaats een gezellige weekmarkt met verkoop van verse levensmiddelen, bloemen, kleding en nog veel meer.


Duik in de zee bij Ecomare

9:30 Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor het Zeeaquarium of voor de tentoonstellingen? Koop je ticket op ecomare.nl of bij de kassa. Dagelijks geopend.


Huifkartocht Jan Plezier naar de Slufter

10:00 Huifkartocht van 3 uur met de Jan Plezier, getrokken door Belgische trekpaarden over strand, door duinen en Slufter. Vertrek 10:00 en 14.00 uur vanaf de Nikadel, De Koog. Maandag tot en met zaterdag. Reserveren: 06-200 977 93.


Ontdek de Burght kerk en beklim de toren

10:00-16:00. Bezoek de tentoonstelling over religieus erfgoed op Texel. Doe de audiotour en beklim de kerktoren. Maandag, woensdag en zaterdag. Binnenburg 2, Den Burg.


Atelier vol Lapjes Geluk

10:00 Kom op maandag langs in atelier MooiZO (Witte Kruislaan 1a, Den Burg) voor inspiratie, lapjes, informatie en uitleg over verschillende workshops.www.atelier-mooizo.nl


Speuren met je hond

10:00 Iets leuks doen met je hond? Kom dan speuren naar een ‘vermist persoon’. Individuele lessen op maandag en woensdag, tijdstip in overleg. www.speurhondentexel.nl


Oudheidkamer toont kleding van vroeger

11:00 Tentoonstelling 'Tot in de puntjes verzorgd' over kleding die men vroeger op Texel droeg. Doe de quiz over kledinggewoontes. Museumkaart geldig. www.oudheidkamertexel.nl


Grote wekelijkse rommelmarkt Den Hoorn

11:00- 16:00 Aan de Witteweg 3, Den Hoorn is iedere maandag een grote rommelmarkt. De opbrengst is ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.


Knapzaktocht de Hoge Berg

12:00 Wandel door het icoonlandschap de Hoge Berg en geniet van een lunch met producten van De Waddel. Voor kinderen is er een speurtocht. Maandag tot en met zaterdag. www.dewaddel.nl of 06-28108651.