Afbeelding
Foto: COPYRIGHT:M.VANGELDER@STUDIOIS*

Cinema Texel - Den Burg

In Cinema Texel geniet je van de nieuwste topfilms voor jong én oud. Naast 'blockbusters' vertoont Cinema Texel regelmatig ook documentaires, 'arthouse' films en andere bijzondere voorstellingen. De bioscoop, gevestigd in een karakteristiek 17e eeuws pand in Den Burg, heeft twee zalen én een gezellig terras. De komende maanden zijn onder meer de volgende films te zien. 

Soof 3
In Soof 3 heeft Soof eindelijk haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter met beide handen aan om haar kop in het zand te steken. Soof moet leren zelf ook eens hulp toe te laten, omdat ze die hulp waard is en haar familie van haar houdt.

See How They Run  - vanaf 15 september
In West End, Londen, in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk abrupt stopgezet nadat de beoogde regisseur (Adrien Brody) wordt vermoord. De zaak wordt onderzocht door de opgebrande inspecteur Stoppard (Sam Rockwell) en de enthousiaste beginneling Constable Stalker (Saoirse Ronan). Ze belanden in een raadselachtig mysterie dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de glamoureuze, maar zelfzuchtige theaterwereld en proberen op eigen risico de dader te ontmaskeren.

Moonage Daydream - vanaf 15 september
Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van Cobain: Montage of Heck. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw. Moonage Daydream is meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie's nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.

Ticket to Paradise  - vanaf 28 september
Oscarwinnaars George Clooney en Julia Roberts zijn weer samen te zien op het witte doek als exen die een gezamenlijke missie hebben: hun smoorverliefde dochter ervan weerhouden dezelfde fout te maken als zij ooit maakten. Ticket to Paradise van Working Title, Smokehouse Pictures en Red Om Films is een romantische komedie over tweede kansen die verrassend kunnen uitpakken.  

Misfit the Switch - vanaf 5 oktober
Noah (Stefania) maakt The Switch van haar leven wanneer ze niet naar het Hoogland mag en verplicht naar het Lorentz moet. Samen met haar bestie Jessey bedenkt ze een geniaal plan: wat als ze wisselen van identiteit en daarmee van school? Alles lijkt te werken, tot ze op het Hoogland als Misfit wordt bestempeld. Lukt het haar ondanks haar geheim een Misfit squad te vinden en alsnog mee te doen aan Dance United, dé danswedstrijd voor scholen?

Big Trip 2 - Een Beregoed Avontuur - vanaf 12 oktober
Deze herfstvakantie nemen Patrick de grote bruine beer, Oscar de haas, ooievaar Karl en Panda je mee op een nieuw beregoed avontuur! Als onze dierenvrienden een baby Grizzly horen huilen in het bos, blijkt dit het jong te zijn van de presidentskandidaat. Aan hen de belangrijke taak om de baby weer thuis te brengen. Tijdens hun knotsgekke reis gaan ze met een ballon door de lucht, dwars door de bossen, over water en zelfs door de sneeuw. De jaloerse aasgieren Ron en Billy doen er alles aan om de trip te dwarsbomen, maar die kennen de beste pakketbezorgers van de wereld duidelijk nog niet!

Minions: Hoe Gru superschurk werd
We zien hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt. Samen nemen ze het op tegen een team van de meest onverschrokken criminelen in Minions: Hoe Gru superschurk werd. Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Samen met zijn vrienden bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor. Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen gaat Gru solliciteren om lid te worden.

George Clooney en Julia Roberts in 'Ticket to Paradise'

De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden.

Bij Cinema Texel ben je welkom voor een gezellige filmmiddag of -avond en een hapje en een drankje vooraf, in de pauze of na afloop.
Adres: Gravenstraat 33, Den Burg.
Reserveren: tel. (0222) 312027 of www.cinematexel.nl

Afbeelding
Afbeelding