Afbeelding
Foto:

'Verhalen in de wind' in De Waal

Dit jaar zal het vertelfestival weer plaats vinden, op zaterdag 28 augustus in De Waal. 

Na een korte onderbreking wordt dit jaar voor de negende keer in het kleinste dorpje op Texel het tweejaarlijks vertelfestival Verhalen in de wind gehouden.

Verhalenvertellers vertellen in de huiskamers van de dorpsbewoners hun meeslepende, droevige, vrolijke, indringende, humoristische, leerzame, huiverende, komische en ontroerende verhalen. Bezoekers trekken van huiskamer naar huiskamer om te luisteren naar het gevarieerde aanbod van vertellers en hun verhalen. De vorige festivals werden goed bezocht. Bezoekers waren enthousiast over de sfeer, de kwaliteit van de vertellers en de ongedwongen omgang in het gastvrije dorp De Waal. Een middag en/of een avond doorbrengen op Texel, in de huiskamers van de mooie woningen in ons dorp tussen topvertellers moet u een keer gedaan hebben.

In zeven huiskamers in De Waal zijn 's middags vertellers aanwezig en vertellen daar een verhaal van ongeveer een half uur. Elke bezoeker bezoekt drie voorstellingen in drie verschillende huiskamers. Bij de aankoop van de kaartjes kan de bezoeker zelf een keuze maken tussen de vertellers. De voorstellingen worden gegeven om 14:30, 15:30 en 16:30 uur. Vanaf 19:00 uur zullen alle zeven vertellers in het dorpshuis De Wielewaal in De Waal op het podium een verhaal van ongeveer vijf minuten vertellen. Daarna heeft de bezoeker nog de mogelijkheid naar twee voorstellingen naar eigen keuze te luisteren. Kaartverkoop en meer info: www.verhalenindewind.wordpress.com.